Ekonomi

ASCE GYO 27-28 Temmuz'da halka arz ediliyor! Halka arz pay fiyatı 12,60 lira! 

ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arzı, 27-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak. İşte ayrıntılar...  Türk iş dünyasının liderlerinden Abdulkadir Konukoğlu’nun iş yaşamı boyunca uyguladığı girişimci vizyon kapsamında, 2010'da kurduğu şirket sağladığı istihdam, üretim gücü ve ilk günkü başarma tutkusuyla Türkiye'de genişliyor

Abdulkadir Konukoğlu Holding şirketlerinden ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arzına sayılı günler kaldı. Türk iş dünyasının liderlerinden Abdulkadir Konukoğlu’nun iş yaşamı boyunca uyguladığı girişimci vizyon kapsamında, 2010'da kurduğu şirket sağladığı istihdam, üretim gücü ve ilk günkü başarma tutkusuyla Türkiye'de genişliyor. 

ASCE GYO’nun halka arz toplantısında açıklamalar yapan bdulkadir Konukoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı, ASCE Kurucusu ve Hâkim Ortağı Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "ark yaratan, örnek gösterilen projelere imza atmak ve sektörün öncüsü olmak vizyonuyla yola çıktık. Yaptığımız her işte daima bin düşünür, bir yaparız" dedi ve başarılarının temelini de bunun oluşturduğunu vurguladı. 

Abdulkadir Konukoğlu, söz konusu açıklamasında "Yapılarımızın harcında bu anlayış; güven veren deneyim ve başarma tutkusu var. Şimdi aynı anlayışla, geleceğin harcını da karıyor; ASCE GYO’yu halka arz ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

ASCE GYO 27-28 Temmuz'da halka arz ediliyor! Halka arz pay fiyatı 12,60 lira! 

Türk sanayinin duayenlerinden Abdulkadir Konukoğlu, sanayicilikteki titizliğini konut sektörüne de taşıdığına dikkat çekti ve "SANKO Holding’te 1970 yılından bu yana fabrika binaları, baraj, HES ve benzeri enerji yatırımları, AVM, SANKO Üniversitesi Hastanesi, bağışladığımız okullar ve camiler dahil olmak üzere yürütücüsü olduğumuz veya denetimini yaptığımız inşaat deneyimimiz bulunuyordu. Bu inşaatların hemen hemen tamamının içerisinde yer aldım" açıklamasında bulundu. 

2010'da kurdulkarı ASCE ile konut alanında da sanayicilikteki titizliğini koruduğunu dile getiren Abdulkadir Konukoğlu, "ASCE ile ilk olarak 10 yıl önce Gaziantep’e lüks ve konforlu site anlayışı getirdik. Gaziantep’in yanı sıra Ankara, İstanbul ve Sakarya’daki arsa yatırımlarımızı da değerlendirmek üzere çalışmaya başladık. 2023’te ASCE’yi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüştürdük" dedi. 

Çok sayıda konut ve iş yerini tamamlamış olmalarının yanı sıra, projelendirmeyi planladıkları yüzbinlerce metrekare inşaat alanlarının olduğunu aktaran Konukoğlu, "Her projede deneyimi, teknolojiyi, çevreye ve insana saygıyı harmanlayan ASCE GYO ile geleceğin harcını güvenle karıyoruz" diye konuştu. 

ASCE GYO’nun geniş gayrimenkul portföyünün yanı sıra güçlü bir öz varlığa sahip olduğuna vurgu yapan Abdulkadir Konukoğlu, "Bu yanıyla sektördeki pek çok firmadan ayrışıyoruz. Özkaynak toplamımız 6,5 milyar TL’nin üzerinde tespit edilmiştir. Toplam portföy değerimiz yaklaşık 9 milyar TL’dir" açıklamasında bulundu. 

ASCE GYO’nun portföyünde yer alan arsa ve arazilerin 1,075,192 metrekaresi Gaziantep’te, 45 bin 124 metrekaresi Ankara Sincan’da, 107,369 metrekaresi İstanbul Başakşehir’de, 42,972 metrekaresi ise Sakarya Hendek’te yer alıyor. Şirketin toplam 1,273,157 metrekare arsa ve arazisi bulunuyor. 

Konukoğlu, halka arzla ana amaçlarının kurumsallaşma olduğuna da vurgu yaptı. 

150 milyon pay halka arz edilecek 

ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arzı, Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ tarafından yapılıyor. Şirket, her biri 1 TL nominal değerde 165 milyon payın halka arz edileceğini ve halka açıklık oranının yüzde 25,04 olacağını belirtti. 

Sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleriyle yapılacak olan ASCE GYO halka arzında 99 milyon TL nominal değerli kısım sermaye artırımı, 66 milyon nominal değerli kısım ise Abdulkadir Konukoğlu payından satışla toplam 165 milyon TL’lik payın, yüzde 80’i yurt içi bireysel, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcı olarak gerçekleşecek. 

Halka arz ile şirketin 560 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin 659 milyon TL’ye yükseltilmesi planlanıyor. ASCE GYO halka arz gelirini, şirket borçlarının ödenmesinde, gayrimenkul yatırımları ve arsa alımları finansmanı ile faaliyet giderlerinde kullanmayı amaçlıyor. 

ASCE GYO halka arz pay fiyatı 12,60 TL olarak belirlenirken, talep toplama tarihi de 27-28 Temmuz olarak açıklandı. Hisseler 3 Ağustos tarihinde işkem görmeye başlayacak. 

ASCE GYO, paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir sene süreyle, herhangi bedelli veya bedelsiz sermaye artırımı yapılmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarının bu sebeple artırılmayacağını, dolaşımdaki pay miktarının artırılmasın neden olacak şekilde satış ya da halka arz yapmayacağını taahhüt etti. 

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Arsada yaz festivali başladı! Yüzde 30 indirim ve 0,99 faizle kredi imkanı!

Uzmandan karot testi uyarısı: Eviniz depreme dayanıklı mı? Aman dikkat!