29 / 04 / 2024

Aşçıoğlu İnşaat'a Dubaili ortak!

Aşçıoğlu İnşaat'a Dubaili ortak!

Gayrimenkulün yurtiçinde parlayan yıldızı, yurtdışından yatırımcı çekmeye devam ediyor. Dubai'nin önde gelen bir inşaat şirketi Aşçıoğlu İnşaat ile ortak proje geliştirecek.



Gayrimenkulün yurtiçinde parlayan yıldızı, yurtdışından yatırımcı çekmeye devam ediyor. Dubai'nin önde gelen bir inşaat şirketi Aşçıoğlu İnşaat ile ortak proje geliştirecek Bir yandan gerçekleşen genel seçimler sonrası oluşan siyasi belirsizlik sürerken diğer yandan Türkiye'de gayrimenkul sektörünün cazibesi yabancı yatırımcıları hızla kendisine çekmeye devam ediyor. 2015 yılı başında Dumankaya înşaat'm Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul gruplarından Al Mazaya Holding ile ortak projeler konusunda işbirliğine gitmesinin ardından Türk inşaat sektörü yeni bir yabancı ortağa daha hazırlanıyor. 

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri arasında bulunan ve özellikle Selenium markasıyla İstanbul'da birçok proje hayata geçiren Aşçıoğlu İnşaat, gelecek günlerde Dubai'nin gayrimenkul devi bir şirketle ortaklığını duyuracak. 


'BORSAYA KOTE OLMASI NEDENİYLE BEKLİYORUZ' 


Konuyla ilgili konuşan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, önümüzdeki günlerde Dubai merkezli inşaat firması ile ortaklık açıklamaya hazırlandıklarını belirtti. Yeni ortaklarıyla hem Türkiye'de hem de Dubai'de ortak projeler gayrimenkul projeleri geliştireceklerini ifade eden Cenk Aşçıoğlu, "Bulundukları ülkede Borsa'ya kote durumda bulunmaları nedeniyle şu anda isimlerini veremiyoruz. Ancak biz kendi aramızda imzamızı attık. Selenium markasıyla Türkiye'de ve yurtdışında ortak işler yapacağız" ifadelerini kullandı. 


Selenium Ataköy projesine devam eden Aşçıoğlu inşaat, komşu arazide 100 milyon dolarlık Selenium Retro projesi için de temel attı. Şirket, konut ve ofis olmak üzere iki bloktan oluşan projede ofislerin satışını iki haftada tamamladı. Ofis bloğunun satışında en fazla yeri ise yaklaşık 10 bin üyesi bulunan Türk Hava Yolları Personeli Sosyal Yardım Vakfı (HAVAK) oldu. 


YUNANİSTAN'DAKİ KRİZ YATIRIMI İPTAL ETTİRDİ 


İstanbul Sarıyer Maden Mahallesi'nde 70 ile 80 dairelik bir proje hayata geçireceklerini ifade eden Cenk Aşçıoğlu, "Büyük ünitelerden oluşacak. Bahçe ve çatı dubleksleri bulunacak. 50 milyon lira civarında bir yatırım olacak" dedi. Aşçıoğlu, Bunun yanı sıra Dubai ve Londra'da bazı yer arayışlarının bulunduğunu belirterek, "Selanik'te yarı otel yarı rezidans şeklinde bir projemiz olacaktı ancak kriz nedeniyle alıcı ortamı olmayacağı için iptal ettik. Selenium'u yurtdışına taşımaya yönelik iyi bir fırsat yakalarsak özellikle Londra'ya adım atmak istiyoruz" dedi. 



Geri Dön