28 / 04 / 2024

Aselsan, Konya'da 4 katlı okul inşa edecek!

Aselsan, Konya'da 4 katlı okul inşa edecek!

Konya’da Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edilmesi için protokol imzalandı. Okulun 2022 yılında eğitime kazandırılması planlanıyor.



Konya’da, Milli Eğitim Bakanlığı ile ASELSAN arasında mesleki ve teknik Anadolu lisesi kurulması için protokole imza atıldı. Şehirde önemli bir yeri bulunacak projenin 2022 yılında tamamlanması amaçlanıyor. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ilk etapta teknisyenlik okullarında ve ardından mühendislik bilimleriyle ilgili yatırımlarının süreceği kaydedildi.

Aselsan, Konya da 4 katlı okul inşa edecek!

ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizin her alanda kabuk değiştirdiği bu dönemde geleceğimizin mirasçıları olan öğrencilerimizin sanayimizin ihtiyaçlarını karşılayacak içerik ve altyapı ile donatılmış bu tür okullarda eğitim görmesi sadece ara kademe teknik personel temini değil ayrıca altyapısı güçlü mühendis yetişmesinde de son derece önemlidir. Bu çerçevede ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sadece Konya’ya değil ülkemize donanımlı, gerekli teorik ve pratik altyapıya sahip personel temininde kıymetli bir kaynak ve bu alanda örnek bir proje olacaktır. Bu protokolün hayata geçmesinde emeği geçen Milli Eğitim Bakanımız, Bakan Yardımcımız, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz, Konya Valimiz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ASELSAN üst yönetimimize şükranlarımızı sunarız.”

Aselsan, Konya da 4 katlı okul inşa edecek!

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya'nın Selçuklu ilçesinde inşa edilecek. Toplam 12 bin 985 metrekare alanda üzerinde hayata geçirilecek okulda zemin ve 4 katlı bina bulunacak.

 


Geri Dön