Sektörel

Aselsan TEM Otoyolu'na savunma teknolojisi geliştiriyor!

Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği projelerle ön plana çıkan Aselsan TEM Otoyolu'na savunma teknolojisi geliştiriyor. Proje ile yoğun trafiğin yaşandığı bir yolda, trafiğin güvenli bir şekilde akışının sağlanması hedefleniyor.

Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği projelerle ön plana çıkan Aselsan yeni kurduğu Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı birimi ile Türkiye'nin en çok trafik kazasının yaşandığı karayoluna el attı. 40 kilometre uzunluğundaki Gebze-İzmit Batı Kavşakları arasında gerçekleştirilecek Türkiye'de ilk olacak Trafik Yönetim Sistemi Tesisi Projesi kapsamında otoyola fiberoptik kablolar döşenmesi, panoramik kameralı araç algılama, sayma ve olay algılama sistemi, otomatik plaka tanıma ve hız ölçüm sistemi gibi özellikler bulunacak. Proje 18.75 milyon liraya mâl olacak. 


GÜVENLİ TRAFİK 

2013 yılı verilerine göre TEM otoyolunun Gebzeİzmit kesimi, 25 bini ağır vasıta olmak üzere günlük ortalama 70 bin araç geçişi ile ülkemizde boğaz köprülerinden sonra en fazla araç trafiğinin yaşandığı yol olma özelliği taşıyor. Proje ile yoğun trafiğin yaşandığı bir yolda, trafiğin güvenli bir şekilde akışının sağlanması hedefleniyor. 


Sabah