Kent Haberleri

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında tüm hesaplar tepetaklak! Açıklanan bu rakamlara bakan bir daha baktı! Hemen göz atın!

Pek çok çalışanın merakla beklediği asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında tüm hesaplar tepetaklak oldu. Açıklanan bu son dakika rakamlarına bakan bir daha baktı! Hemen göz atın... Aralık ayı içerisinde yapılan toplantıların merakla beklendiği asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor

2023 yılına girmeye çok kısa bir zaman kala asgari ücret ile ilgili araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. 

Aralık ayı içerisinde yapılan toplantıların merakla beklendiği asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında tüm hesaplar tepetaklak oldu. Açıklanan bu son dakika rakamlarına bakan bir daha baktı! Hemen göz atın...

Sabah'ın aktardığı detaylara göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan asgari ücret ile ilgili detaylar arama motorlarında da sık sık araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, asgari ücretin belirlenme noktasında yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere toplamda 15 kişiden meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı yapıyor. Yine aktarılan bilgiye göre, göre, geçtiğimiz yıl birkaç toplantı sonrasında belirlenen asgari ücret ile ilgili bu yıl henüz iki toplantı tarihi de açıklandı. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN İKİNCİ TOPLANTI 14 ARALIK'TA

Verilen detaylara göre, işçi ve işveren kesiminin başkanları 1 Aralık 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in daveti üzerine bakanlıkta bir araya gelip, asgari ücret görüşmelerinin takvimini de belirlemişti. Buna göre, komisyon ilk toplantısını 7 Aralık 2022 tarihinde, 2. toplantısını da 14 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirecek.  

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında tüm hesaplar tepetaklak oldu. Açıklanan bu son dakika rakamlarına bakan bir daha baktı! Hemen göz atın...

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELDİ?

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2021 yılında brüt 3 bin 577 TL, net ise 2 bin 825 TL şeklinde olan asgari ücrete, 2022 Ocak ayında tarihin en yüksek zammı yapıldı ve asgari ücret, yaklaşık olarak yüzde 50 zamlanarak brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 liraya yükseldi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan zamla birlikte de asgari ücrete yüzde 30'luk bir zam geldi ve net 5 bin 500 TL'ye yükseldi.


ASGARİ ÜCRET TUTARI NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplamda 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine Aralık'ta dört defa toplanıyor.

Bakanlık tarafından belirlenen üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın yer aldığı tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında tüm hesaplar tepetaklak oldu. Açıklanan bu son dakika rakamlarına bakan bir daha baktı! Hemen göz atın...

ASGARİ ÜCRETTE TÜM HESAPLAR TEPETAKLAK

Yüzde 60'lık zam yapılırsa asgari ücret; 8.800 TL;
Yüzde 45'lik bir yapılırsa asgari ücret; 7.975 TL;
Yüzde 50'lik bir yapılırsa asgari ücret; 8.250 TL;
Yüzde 40'lık bir yapılırsa asgari ücret; 7.700 TL;
Yüzde 35'lik bir yapılırsa asgari ücret; 7 bin 425 TL;
Yüzde 30'luk bir yapılırsa asgari ücret; 7 bin 150 TL;

Garanti BBVA en yeni kampanyasını az önce duyurdu! Bunu yapanın cebine tam 6 bin TL koyacak! Kimliğini kapan koşuyor!

Emekli maaşı hesaplamaları tepetaklak oldu! Tek tek açıklanan 1 Ocak 2023 emekli maaşını duyanın ağzı kulaklarına vardı

Doları olan herkesi buz kestirecek haber az önce geldi! Dolar o tarihte resmen yerle bir olacak! Hemen bir bakın!