Kent Haberleri

Asgari ücret 11 bin 500 lira olacak iddiası! Milyonlarca çalışan bekliyor: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 

Asgari ücret 11 bin 500 lira olacak iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi?   Milyonlarca çalışan son dakika maaş zammı haberlerinin ardından 'Asgari ücrete ara zam yapılır mı?, Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorularının yanıtlarını merak etmeye başladı

Emekli maaşları ile bayram ikramiyelerine zam yapılmasının ardından, asgari ücrete ara zam konusu da yeniden gündem oldu. 

Milyonlarca çalışan son dakika maaş zammı haberlerinin ardından 'Asgari ücrete ara zam yapılır mı?, Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorularının yanıtlarını merak etmeye başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkartıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Bunun ardından, Ak Parti tarafından, Meclis'e hemen "En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olsun" yasa tasarısı sunuldu.

Tasarının gelecek hafta Meclis'ten geçmesi öngörülürken, emeklilerin zamlı maaşlarını Nisan'da alınacağı açıklandı.

Asgari ücret 11 bin 500 lira olacak iddiası! Milyonlarca çalışan bekliyor: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 

Zam haberi yalnızca emekli maaşı ile sınırlı kalmadı. Bu gelişmelerin ardından emekli bayram ikramiyelerinde de artışa gidildi. 

SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerine her sene Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce emekli bayram ikramiyesi veriliyor. 2022'de emekli ikramiyesi tutarı 1.100 lira olarak açıklanmıştı. 

Bayram ikrameyesinde yükselişe ilişkin düzenleme Meclis'e sevk edilecek torba yasa teklifine ilave edilecek. Teklifin yasalaşmasıyla 2 bin lira tutarında ikramiye, ilk bayramdan itibaren verilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2 bin liraya yükseltilecek bayram ikramiyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, açıklamasında "Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında" ifadelerine yer verdi. 

Tüm bu gelişmelerin ardından, asgari ücrete ara zam konusu da yeniden gündeme geldi. Milyonlarca çalışan asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken, bir kulis iddiası bomba etkisi yarattı. 

Asgari ücret 11 bin 500 lira olacak iddiası! Milyonlarca çalışan bekliyor: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 

Emeklilerden sonra bir müjdenin de asgari ücretli çalışanlara geleceği ileri sürüldü. Bu kapsamda, AK Parti’nin seçim öncesi asgari ücrete sağlam bir ara zam yapmak için hazırlıkla olduğu iddia edildi. 

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinden sonra, Show TV'nin kulislerden aktardığı bilgilere göre, seçim öncesi asgari ücret 10 bin TL'nin üstüne çıkarılabilir. 

En güçlü beklenti asgari ücretin seçim öncesinde 10 bin Türk Lirası'na yükselmesine ilişkin olurken; bazı iddialara göre asgari ücrette, en düşük emekli maaşına yapılan zam oranı kadar artışa gidilebilir. 

Asgari ücrete, en düşük emekli aylığına gelen artış kadar zam yapılırsa, 8 bin 506 TL olan rakam 11 bin 500 liraya yükselecek. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayında 2023 yılına ilişkin asgari ücreti duyurduğu açıklamasında "Beklenmedik bir durumla karşılaşırsak asgari ücrette yeni bir düzenleme daha yapabiliriz" ifadelerine yer vermişti. Ancak asgari ücrete ara zam konusu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Dolar duyanları buz kestirecek! Dolar yıl sonunda resmen bu kadar olacak! Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Altında adeta tüm ipler koptu, bu son dakika rakamlarını görenler gözlerine inanamadı! İşte 26 Mart 2023 altın fiyatları

Bankalar, ticari kredilerden sonra ihtiyaç kredilerinde de frene bastı! İhtiyaç kredi faizleri yüzde 30’u aştı!