Kent Haberleri

Asgari ücret 11 bin TL olacak mı? Çalışanlar hemen bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı!

Yeni kabinenin açıklanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teklifiyle beraber Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması planlanıyor. Peki asgari ücrete Temmuz'da ne kadar zam gelecek?  Yeni kabinenin açıklanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teklifiyle beraber Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması planlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayında asgari ücrete zam uygulanacağını duyurmasından sonra tüm dikkatler  ‘Asgari Ücret Tespit Komisyonuna’ odaklandı. 

Yeni kabinenin açıklanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teklifiyle beraber Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması planlanıyor. 

İşçi, işveren, hükümet temsilcilerinden meydana gelen komisyonun, yıllık ya da aylık zam yapma hakkı bulunuyor. Asgari ücrete yapılacak zam dolaylı şekilde tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Toplam sigortalarının yüzde 41'i yani 7 milyon 131 bin kişisi asgari ücretle çalışıyor. 

Asgari ücret 11 bin TL olacak mı? Çalışanlar hemen bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı!

TGRT Haber'de yer alan habere göre; Haziran ayında başlayacak olan toplantının öncesinde asgari ücrette alt sınırın belirlendiği gündeme geldi. 

Geçtiğimiz sene olduğu gibi, asgari ücrete yine ara zam yapılacak. Enflasyon oranınından sonra asgari ücretle beraber memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da netleşecek. 

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında 184 Türk Lirası olan net asgari ücret 2023 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 54.7 artışla 8 bin 506 lira (Brüt 10 bin 8 lira) şeklinde güncellendi. 

Asgari ücret 11 bin TL olacak mı? Çalışanlar hemen bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zamda 500 dolar (en az 10 bin lira) seviyesinin kritik eşik olabileceğinni işaret etmişti. 

Yeni asgari ücrette de enflasyon rakamları belirleyici unsurlardan olacak. 6 aylık enflasyon artışının yüzde 20-30 arasında olacağı öngörülüyor. 

Asgari ücrete yüzde 20 zam yapılması halinde;

Net: 10 bin 207 TL 
Brüt: 12 bin 8 TL 
İşverene maliyeti: 14 bin 109 TL 

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde;

Net: 11 bin 58 TL 
Brüt: 13 bin 9 TL 
İşverene maliyeti: 15 bin 286 TL 

Ünlü ekonomist altını tahtından edecek o aracı resmen açıkladı, herkesi şaşırttı! 

Benzin, motorin, LPG'de son dakika depremi! Akaryakıt fiyatları hangi ilde kaç TL? Sürücüler dikkat!

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!