Kent Haberleri

Asgari ücret 12.500 mü olacak? 10.000 TL mi olacak? İşte uzmanından çok konuşulan tespit

Türkiye'de çalışan milyonlarca asgari ücretli ve emekli merakla temmuz ayında yapılması planlanan zammı merak ediyor. Bununla alakalı en somut açıklama sonunda yapıldı. İşte herkesin merakla beklediği emekli ve asgari ücret zam seviyeleri.Asgari ücret, genellikle hükümet tarafından belirlenir ve işverenlerin çalışanlarına ödemesi gereken en düşük ücret miktarını belirler

Asgari ücret, bir ülkedeki çalışanların belirli bir süre içinde alması gereken en düşük yasal ücrettir. Asgari ücret, genellikle hükümet tarafından belirlenir ve işverenlerin çalışanlarına ödemesi gereken en düşük ücret miktarını belirler. Amaç, düşük ücretli işlerde çalışanların yaşam standartlarını korumak ve asgari geçim düzeylerini sağlamaktır. Asgari ücret, çalışanların yaşam standartlarını iyileştirmek için düzenli olarak gözden geçirilir ve güncellenir.

Ancak, bazı ülkelerde belirli istisnalar veya muafiyetler olabilir. Örneğin, bazı ülkelerde stajyerler veya öğrenciler, asgari ücretin altında bir ücretle çalışabilirler. Ayrıca, bazı meslek grupları veya sektörlerde asgari ücretin üstünde bir ücret uygulanabilir. Ancak, asgari ücret, tüm işçiler için en düşük yasal ücret olarak belirlenir ve işverenlerin bu miktarın altında bir ücret ödemesi yasal değildir.

Ülkemizde, yükselen hayat pahalılığı sebebiyle hemen hemen herkes asgari ücret veya bunun çok üstünde bir aylıkla çalışmaya başladı. Bu sebeple asgari ücret ve emekli aylığı zamları hemen hemen toplumun tüm insanlarını alakadar ediyor. Temmuz ayına 1 aydan daha az kalmışken rakamlar da kesinleşmeye başladı. İşte kesinleşen o rakam ve ayrıntılar...

Ünlü sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz'da asgari ücret 12 bin 500 TL olacak ve en az emekli aylığı ise en az 10 bin TL olacak. Erdursun, çok fazla baskı olması halinde en az emekli aylığının asgari ücrete yaklaşabileceğini ifade etti.

Asgari ücret 12.500 mü olacak? 10.000 TL mi olacak? İşte uzmanından çok konuşulan tespit


Bu gelişme, Türkiye'deki milyonlarca iş yapan ve emekli için tarihi bir gelişme olarak adlandırıldı. Enflasyonun yükselmesi ve hayat pahalılığının çıkması sebebiyle birçok vatandaş zorlu bir aşamadan geçerken, bu yükseliş kararı ile beraber maddi açıdan rahatlama oluşturacak.

Ayçiçek yağında bu fiyat daha önce uygulanmadı! 4 litre 99 TL'ye düştü

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Nisan endeksi açıklandı! İhracatta büyüme devam ediyor