Kent Haberleri

Asgari ücret 17 bin TL mi oluyor? Asgari ücret zammında son dakika!

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun düzenlediği basın toplantısı ile ilgili asgari ücrette talebi açıklandı. DİSK tarafından yapılan açıklamada asgari ücretin en az 17 bin TL seviyesinde olması gerektiği kaydedildi. toplantı bugün sona ererken, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan (DİSK) asgari ücret ile ilgili açıklamalar da peş peşe geldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun merakla beklenen ara zamma yönelik yaptığı 2.  toplantı bugün sona ererken, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan (DİSK) asgari ücret ile ilgili açıklamalar da peş peşe geldi. DİSK, bununla beraber asgari ücret talebini de açıklamış oldu.

Asgari ücret 17 bin TL mi oluyor? Asgari ücret zammında son dakika...Hemen tek tek açıklanan su detaylara bakın...

Asgari ücret 17 bin TL mi oluyor? Asgari ücret zammında son dakika...Hemen tek tek açıklanan su detaylara bakın...

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında önerilerini duyuran Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Asgari ücret belirlenirken bir konutta iki kişinin çalışması durumunda o eve yoksulluk sınırının üstünde gelir girmesi güvence altına alınmalıdır” diyerek Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin son açıkladığı yoksulluk sınırına değindi.

Karar'da yer alan habere göre, Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin dört gün önce açıklamış olduğu yoksulluk sınırı verisi 34 bin 838 Türk Lirası idi. Aktarılan detaylara göre DİSK asgari ücretin en az 17 bin Türk Lirası seviyesinde olması gerektiğini kaydetti.

Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu açıklamasında asgari ücrete dair atılması gereken adımlar ve alınması gereken önlemleri de sıraladı:

-En düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyinde belirlenmesi gerekiyor.
-Türkiye'nin asgari ücretliler topluluğu olmaktan kurtarılması gerekiyor.
-İşçi sınıfının asgari ücret cenderesinden kurtulması için sendikalaşmanın ve grev ve toplu sözleşme başta olmak üzere sendikal hakların kullanımının önündeki engellerin kalkması gerekiyor.
-Acilen atılması gereken adım da teşmil yoluyla toplu iş sözleşmelerinin kapsamının genişletilmesi.
-Asgari ücret belirlenirken bir konutta iki kişinin çalışması durumunda o eve yoksulluk sınırının üstünde gelir girmesinin güvence altına alınması gerekiyor.
-Kamu işçileri ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılması gerekiyor.

Asgari ücrete ara zam gelmeden hemen bunu yapın! Haziran'da öderseniz tam bu kadar tutar cebinizde kalacak! 

Asgari ücrette zam tarihi resmen netleşti! Milyonlarca çalışana son dakika müjdesi! Hemen bakın! 

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?