Kent Haberleri

Asgari ücret 2023 hesaplamalarında deprem üstüne deprem! Bu rakamları duyanın ağzı kulaklarına vardı! Hemen siz de bakın

Milyonlarca çalışan 1 Ocak 2023 asgari ücret araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Asgari ücret 2023 hesaplamalarında deprem üstüne deprem yaşanıyor. Bu rakamları duyanın ağzı kulaklarına vardı... Hemen siz de bakın...Gündemden düşmeyen asgari ücret ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek için çalışmalarına aralık ayında başlayacağını söylemişti

1 Ocak 2023 asgari ücret, yüksek enflasyon ve kur sebebiyle geçim sıkıntılarının her geçen gün arttığı son dönemde vatandaşlar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor.

Gündemden düşmeyen asgari ücret ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek için çalışmalarına aralık ayında başlayacağını söylemişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, gelecek hafta itibariyle pek çok kişinin merakla beklediği asgari ücret toplantısı tarihlerinin belirlenmesi de bekleniyor.

Milyonlarca çalışan 1 Ocak 2023 asgari ücret araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Asgari ücret 2023 hesaplamalarında deprem üstüne deprem yaşanıyor. Bu rakamları duyanın ağzı kulaklarına vardı... Hemen siz de bakın...

Sözcü'de yer alan habere göre, pek çok kişi asgari ücret zammına göre 2022 yılında maaşının yeniden şekilleneceğini bildiği için yapılacak zam oranını merak ediyor. 

1 OCAK 2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Konuyla ilgili olarak verilen detaylara göre, Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılındaki asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına aralık ayı itibarıyla başlayacak. Yapılacak olan üç toplantıdan sonra 2023 yılı asgari ücreti belli olacak.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ÇALIŞMALAR RESMEN BAŞLADI

Konuyla ilgili olarak verilen detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler, işverenler ve kamuoyunun 2023 yılındaki asgari ücrete ilişkin beklentilerini tespit etmek için araştırmalar da başlattı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları dahilinde Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak araştırmada, asgari ücret beklentileri de tespit edilecek.

ANKET SONUÇLARI DA PAYLAŞILACAK

Yine verilen detaylara göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce tamamlanacak olan anketin sonuçlarının, komisyon toplantısında kamuoyuyla paylaşılması da planlanıyor.

Bakanlık, 2022 yılındaki asgari ücreti belirleme sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadroyla araştırmalar da yapmıştı.

Milyonlarca çalışan 1 Ocak 2023 asgari ücret araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Asgari ücret 2023 hesaplamalarında deprem üstüne deprem yaşanıyor. Bu rakamları duyanın ağzı kulaklarına vardı... Hemen siz de bakın...

ASGARİ ÜCRET HESAPLAMALARINDA DEPREM ÜSTÜNE DEPREM

Sabah gazetesinin aktardığı detaylara göre, asgari ücret hesaplamalarında  enflasyon oranları önemli rol oynayacak. Konuyla ilgili olarak verilen detaylara göre, 6 aylık enflasyon verisinde ilk 4 aylık süreç geride kaldı. 5 Kasım tarihinde Kasım ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla 5 aylık enflasyon verisi netleşmiş olacak.

6 aylık verisi kesinleştiğinde hesaplar net bir şekilde olarak ortaya çıkmış olacak. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ocak zammı ile emekli, memur maaşları ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde artış göstermesi de bekleniyor.

Şu ana kadar açıklanan oranlara bakıldığında asgari ücrete yüzde 45-47 oranında zam gelmesi durumunda 7 bin 500 - 8 bin net ücret gündemde yer alan tahminler arasında bulunuyor.

1 Ocak 2023 emekli zammı resmen peş peşe hesaplandı! En düşük maaşı duyanların ağzı kulaklarına vardı! Hemen bir bakın

Emekli promosyonlarında çok büyük deprem! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank resmen peş peşe açıkladı! Kimliğini kapanlar koştu

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!