Kent Haberleri

Asgari ücret ara zammında sis perdesi aralandı! Yetkililerden peş peşe açıklama geldi! 

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş asgari ücrete gelecek ara zammın ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...Yıl başında gelen zamla birlikte asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükselmişti

Asgari ücret zammı gündemde yer almaya devam ediyor. Yıl başında gelen zamla birlikte asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükselmişti.  Emekli, memur ve işçiye yapılan son zamlardan sonra asgari ücretle çalışanlar da zam beklentisine girdiler. 

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamada bulundu. Peki, asgari ücret ara zammı ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

Ocak ayında gelen zam ile birlikte net asgari ücret 8 bin 506 lira oldu. 

Asgari ücretle çalışanlar, "Asgari ücret zammı ne kadar olur?" sorusuna yanıt arıyor. 2023 Temmuz ara zammı bekleyen milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü yapılacak zamma çevrildi. Konuya ilişkin Bakan Bilgin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücret zammına dair açıklama yaptı.

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammın şu açıklamalarda bulundu:

Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Real fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre zam yapıldığını söyleyen Bilgin, vatandaşın aklında kalsın diye 500 dolardan bahsettiğini söyledi.

Tekrardan zam yapacaklarına dikkat çeken Bakan Bilgin, "Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrardan zam yapacağız" dedi.

Asgari ücretten verginin kaldırılmasının bir devrim olduğuna dikkat çeken Bilgin, "Bu rahmetli Ecevit'in bir idealiydi ancak uygulayamadı, uygulamak bize nasip oldu. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz" diye kaydetti.

Bakan Bilgin son olarak, "Bölgesel asgari ücreti gündeme almayı düşünmüyoruz. Bölgesel asgari ücrete gidildiği zaman ülkedeki nüfus hareketliliğini farklı yönlendirebilir. Bu konuda teşvikler var. Sanayisi az olan bölgelere sanayi kurulduğunda teşvikler yapılıyor" diye konuştu.

TOKİ Giresun 2023 projesini bekleyenler aman dikkat! 63 konutluk yeni proje için beklenen tarih geldi!

Buğday fiyatları neden açıklanmadı? Çiftçiler dikkat! 2023 buğday alım fiyatlarında son dakika!