Kent Haberleri

Asgari ücret bir hesaplandı pir hesaplandı! Rakamları görenlerin nutku tutuldu! Hemen bu rakamlara bir göz atın!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret bir hesaplandı pir hesaplandı. Rakamları görenlerin nutku tutuldu! Hemen bu rakamlara bir göz atın...Konu ile ilgili oilarak verilen detaylara göre, asgari ücrete bu sene toplamda yüzde 95 artış yapıldı ve güncel asgari ücret 5 bin 500 TL'ye çıkartıldı

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete gelecek zamma çevrildi. Konu ile ilgili oilarak verilen detaylara göre, asgari ücrete bu sene toplamda yüzde 95 artış yapıldı ve güncel asgari ücret 5 bin 500 TL'ye çıkartıldı.

2023 zammı için süreç Aralık'ta başlıyor. Asgari ücretlinin beklediği ücret tespit komisyonu ilk toplantısını Aralık'ın ilk haftasında gerçekleştirecek.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, işçi, işveren ve hükumetten toplamda 5'er temsilcinin katılacağı komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti de belirleyecek.

Asgari ücrette Ocak'ta yüzde 50 ile tarihi bir artışa gidilmişti. Temmuz ayında yüzde 30'luk bir ara zam yapıldı. Yine verilen detaylara göre, asgari ücretliden alınan vergilerden de vazgeçilmişti.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret bir hesaplandı pir hesaplandı. Rakamları görenlerin nutku tutuldu! Hemen bu rakamlara bir göz atın...

HÜKÜMET'TEN YAPILAN SON AÇIKLAMALARA GÖRE ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ NEDİR?

Gündemden düşmeyen asgari ücret ile ilgili olak milliyet.com.tr'ye açıklamalar yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram çeşitli ekonomistlerin 9 bin 500 ile 10 bin TL civarında tahminleri olduğunu ancak söz konusu bu tahminlerin gerçeği yansıtmamakla birlikte hayatın olağan akışına uygun olmadığını söyledi.

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram yaptığı açıklamada sonuçta bununla alakalı asıl nihai kararı asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren tarafların vereceğini dile getirerek, bunun da bir anlaşma ve matematiğe bağlı olacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN EN GÜÇLÜ SENARYO!

Yaptığı açıklamada Temmuz'da asgari ücretlinin almadığı yüzde 12’lik enflasyon farkı olduğunu söyleyen Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, asgari ücret yüzde 42 iken, yüzde 30’luk bir artış yapıldığını söyleyerek,  yüzde 12’lik fark olduğunu söyledi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram yaptığı açıklamada bununla birlikte son 6 aylık enflasyonun yüzde 30-35 civarında olması beklendiğinden aslında hesabın ortada olduğunu söyledi. 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram açıklamasında yani 5 bin 500 liraya yüzde 40’lık artış olursa 7 bin 700 lira, yüzde 45 artış olursa 7 bin 975 lira, yüzde 50 artış olursa 8 bin 250 lira olacağını da belirtti.

Bununla beraber açlık sınırının 7 bin 400 lira olduğu göz önünde bulundurulduğunda psikolojik sınır olan 8 bin TL’nin geçileceğini ancak haricinde konuşulan rakamların gerçeği yansıtmadığını düşündüğünü belirtti.

Yaptığı açıklamada asgari ücret için yapılan anket çalışmasının yalnızca piyasayı yoklamaya ilişkin olduğunu söyleyen Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, bununla alakalı bu sadece toplantıda bir done olacağını ve ona ilişkin herhangi bir sonuç kimsenin eline ulaşmadığını söyledi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE İLGİLİ OLARAK İŞVERENİN MAAŞ YÜKÜNÜ AZATLAMAK İÇİN HÜKÜMET HANGİ ADIMLARI ATABİLİR?

Hükümetin 5 bin 500 Türk Lirası üzerindeki verginin alınmaması uygulaması yani asgari ücret kadarın tüm ücretlilerin vergiden istisna tutulması uygulamasının devam edeceğini düşündüğünü söyleyen Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, bununla beraber sigorta teşvikleri de gündeme geleceğini de söyledi.

Gram altın birkaç güne bu kadar olacak! Altını olanlara resmen soğuk duş! Hemen siz de bu rakama bir göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı duyan emeklinin nutku tutuldu! Hemen bir bakın!

Asgari ücret hesaplamalarında 7 şiddetinde deprem! 1 Ocak 2023 asgari ücret zammı tek tek hesaplandı! Hemen bir bakın!