27 / 04 / 2024

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonların beklediği haber geldi! Asgari ücretliler dikkat!

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonların beklediği haber geldi! Asgari ücretliler dikkat!

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü 2024 yılında yapılacak olan zamma çevrildi. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ''2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yeni yılda ne olur?'' sorularını araştırırken Ekonomist Muhammet Bayram'dan asgari ücret '' en az 15 bin TL olacak'' açıklaması geldi.



Asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere Ekim ayında zam yapılması konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti. Bu açıklamalarına ardından gözler asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Milliyet Gazetesi'de yer alan habere göre; Ekonomist Muhammet Bayram  asgari ücretin en az 15 bin lira olacağını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan memurlara yüzde 50’ye yakın artış yapılacağını söylemişti. Burada toplu sözleşme zammı ve enflasyon kapsamında bir artış yapılacağı için yüzde 50’ye yakın tahminde bulunuldu.

Muhammet Bayram bu zammın aslında enflasyon farklı ile oluşacak bir zam olduğunun alını çizerek, 

asgari ücretliler için sadece enflasyon artışına göre zam almadığını bununla beraber geçim endeksleri işverenlerin rekabetine ilişkin fiyatlamalar, sigorta prim yükleri düşünülerek çalışmaların yapıldığını söyledi.

 Muhammet Bayram asgari ücret belirlenirken  ''Yine TÜRK-İŞ’in yaptığı açlık ve yoksulluk sınırlaması var. Açlık sınırı 14 binler seviyesinde, yoksulluk sınırı 40 binler seviyesine çıkmış durumda. Bunlar göz önüne alınacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Bayram ''Eski Bakan döneminde Bakanlık bir anket çalışması yapmıştı. ‘Asgari ücret ne kadar olmalı?’ diye sorulmuştu. Benzer doneler toplandıktan sonra asgari ücretle ilgili karar verilecektir.'' dedi.

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonların beklediği haber geldi! Asgari ücretliler dikkat!

ASGARİ ÜCRET EN AZ 15 BİN TL OLACAK!

Bayram tüm bu gelişmelerle birlikte asgari ücrete en az yüzde 40-45'lik artış yapılacağını öngördüğünü açıkladı. Bunun da  en 15 bin TL’den başlayacak bir asgari ücrete işaret ettiğini belirtti.

Bayram ''Bölgesel asgari ücretlerin konuşulması, asgari ücretlilerin sigorta primlerinin azaltılması ücretliler üzerinde vergisel adaletsizliklerin ortadan kaldırılması, çalışanların vergilerinin sabitlenmesi gibi hususlar önemli başlıklar içerisinde olacaktır.'' dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Yeni zam takvimini az evvel duyurdu! 

Asgari ücret 15 bin 962 TL! Yeni zamlı asgari ücrette flaş gelişme! Çalışanlar hemen bakın! 
En düşük emekli maaşı 11.250 TL, en düşük memur maaşı 33.025 TL, asgari ücret 17.104 TL! Şimdi masadaki rakamlara bakın!

Geri Dön