17 / 07 / 2024

Asgari ücret en az 25 bin TL! Milyonlarca çalışan bekliyor! 

Asgari ücret en az 25 bin TL! Milyonlarca çalışan bekliyor! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte o açıklama...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında devam eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, temmuz ayı içerisinde Şam'a bir ziyaret yapmayı planlıyor. Çünkü bu sorunu Türkiye ile Suriye'nin masaya oturarak beraber çözebileceğine inanıyoruz" diyen Yücel, Türkiye'nin artık bir sığınmacı sorunu olmasın diye, her kesimin irade ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deniz Yücel, yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret ile ilgili de konuştu.

Asgari ücret en az 25 bin TL! Milyonlarca çalışan bekliyor! 

ASGARİ ÜCRET EN AZ 25 BİN TL OLMALI, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA ASGARİ ÜCRETE YÜKSELTİLMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığına ve 6 ayda memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin aldığı maaşın enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekti. 

Türkiye'nin, Avrupa'da asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler arasında olduğunu belirten Deniz Yücel, çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 50'sinin asgari ücret ve o seviyede maaşlarla çalıştığını belirtti. 

Yücel, konuya ilişkin açıklamasında "Asgari ücret derhal en az 25 bin TL seviyesine çıkartılmalıdır. En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir" dedi ve emeklilere refah payı verimesi gerektiğini de vurguladı. 

Asgari ücret en az 25 bin TL! Milyonlarca çalışan bekliyor! 

EMEKLİ HALK KART MÜJDESİ

Deniz Yücel, söz konusu açıklamasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in emekli vatandaşlara "Emekli Halk Kart" müjdesi verdiğini de belirtti. Yücel, emekli halk kart ile ilgili şunları söyledi: 

"Birçok belediyemiz emeklilerimize destek olmak amacıyla bütün olanaklarını seferber etmiş durumda. Emeklilerimize, temel ihtiyaçlarını sağlamaları için pek çok destek sunuyoruz. Şimdi bütün bunları tek bir kartta birleştiriyor ve kartınızda var olan hizmetleri tüm CHP'li belediyelerden almanıza imkan verecek sistemi hayata geçiriyoruz."

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Borsa İstanbul'da dün temettü kararı açıklayan 7 şirket! Hangi şirket ne kadar temettü verecek? 

Emekliler düşük maaşlara tepkili: Kiraya yetmeyen maaşla nasıl geçineceğiz? 


Geri Dön