Ekonomi

Asgari ücret hakkında flaş gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak 5500 TL'ye yükseltilen asgari ücreti Ocak ayından bir kez daha güçlü şekilde yükseltmek istediklerini ifade etti. Son olarak ocak ayında 5500 TL'ye çıkarılan asgari ücretle ilgili güzel haberi önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu

Milyonlarca asgari ücretli vatandaş, asgari ücretten gelecek iyi haberleri bekliyor. Son olarak ocak ayında 5500 TL'ye çıkarılan asgari ücretle ilgili güzel haberi önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan asgari ücreti ocak ayında yeniden güçlü bir şekilde artırmak istediklerini dile getirdi. 

Yıl başından bu yana artış gösteren enflasyon ve beraberinde gelen zamlar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı ile asgari ücrete zam yapılmıştı. 4 Temmuz haziran ayı enflasyonun açıklanmasından sonra asgari ücret, yılın ikinci yarısı için 5 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması yaptı. Erdoğan’dan yeni asgari ücret açıklaması geldi. Haberin detaylarını haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Toplu açılış ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Törenine katılmak üzere Kayseri’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücreti net 5500 lira olarak belirledik. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARDAN SABIR İSTEDİ

Burada önemli konulara değinen Erdoğan’ın açıklamalarında en öne çıkan konu asgari ücret oldu. Ocak ayında 2022 yılı için yüzde 50 oranında artış yapıldığını hatırlattı. Temmuz ayında maaşların yeniden düzenlendiğini ve bir düzenlemenin de 2023 yılı için yeniden yapılacağının altını çizdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklaması:

“İstihdamda tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyon sayısına yaklaştık. Tarımdaki yüksek alım fiyatlarıyla çiftçimizin yanında olduğunu gösterdik. Sabit ücretlilerin refahı için tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. Ocak ayında yüzde 50 artış yapmıştık. Temmuzda memur ve asgari ücretlilerin maaşlarını yeniden düzenledik. Asgari ücreti net 5500 lira olarak belirledik. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum. Sizlerden destek istiyorum”

İkinci el araba alacaklar dikkat! Kimse bunu beklemiyordu!

Büyük kira krizi kapıda! Vatandaş evsiz yurtsuz kalacak

Öğrencilere asgari ücret tutarında burs imkanı! İşte detaylar!