Kent Haberleri

Asgari ücret hesaplamaları tepetaklak oldu! Telaffuz edilen rakamı duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir göz atın

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret hesaplamaları tepetaklak oldu... Telaffuz edilen son dakika rakamımı duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir göz atın..Yeni asgari ücret için geri sayım başlarken, 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret hesaplamaları tepetaklak oldu. Yeni asgari ücret için geri sayım başlarken, 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret hesaplamaları tepetaklak oldu... Telaffuz edilen son dakika rakamımı duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir göz atın...

Merakla beklenen 1 Ocak 2023 zammı için açıklamalar ve tahminler ise peş peşe geliyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, asgari ücrete yapılacak zam ile milyonlarca kişinin gelirinin enflasyon rakamlarının üzerinde artacağı belirtiliyor. 

ASGARİ ÜCRET HESAPLAMALARI TEPETAKLAK


Mynet'te yer alan habere göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık'ta milyonlarca kişinin gelirini belirlemek üzere toplanacak. Asgari ücret zammının kesin olarak enflasyon oranının altında olmayacağı belirtilirken, tahmin edilen rakamların asgari ücret için alt limit olduğu da belirtiliyor. Bu kapsamda 2022 yılının son 2 ayına girerken TÜİK tarafından kritik veri de açıklandı. Asgari ücret üzerinde etkili olan enflasyon rakamları Ekim ayında da 24 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, tüketici fiyatları, ekim ayında aylık bazda yüzde 3,54 arttı. Yıllık TÜFE yüzde 83,45'ten yüzde 85,51'e çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET MESAJI


Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla asgari ücret alan çalışanlar da yeni asgari ücretin ne kadar olacağını sık sık araştırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi yönetimi asgari ücretin enflasyonun altında kalmayacağını belirtirken, dün akşam son dakika gelişmesi yaşandı. 

Aktarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiriyor” diyerek, önümüzdeki ay ve yeni yılın, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacağını kaydetti. Bunların en önemlisinin asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam bekleyen milyonları da heyecanlandırdı.

ENFLASYONDA YANLIŞ BİLİNEN O RAKAM

Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram enflasyon rakamları sonrasında yeni asgari ücrete ilişkin tahminlerini de paylaştı.

Merkez Bankası enflasyon için yıl sonu beklentisini yüzde 65 seviyelerine çıkardığını söyleyen Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, böyle bir oranın gerçekçi olmayacağından bahsettiğini söyleyerek, şu anda hali hazırda yüzde 85,5’lik enflasyon ile ilgili de açıklamalar yaptı.

Enflasyonun bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85 olduğunu söyleyen Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, yani Aralık ayından bugüne kadar geçen enflasyon olmadığını söyledi.

Aralık ayından bu yana enflasyon yüzde 55’ler seviyesine çıktığını dile getiren Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, 2021 yıl sonu itibariyle 2 bin 825 lira olan asgari ücret 4 bin 253 liraya çıkartıldığını söyleyerek, o zaman için enflasyon yüzde 34’tü olduğunu kaydetti. Yüzde 16’lık üzerinde bir artış olduğunu dile getiren Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, o zamanlar enflasyonun artış oranı aylık yüzde 13’ler seviyesinde olduğunu söyleyen Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, o seviyelerden bugüne gelecek olursak artış oranı tek hanelere indiğini belirtti. Bayrak, 2. bir zamla beraber asgari ücretin 5 bin 500 lira seviyelerine geldiğini de belirtti.

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret hesaplamaları tepetaklak oldu... Telaffuz edilen son dakika rakamımı duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir göz atın..

ASGAR ÜCRET TAHMİNİNİ DUYANIN AĞZI 1 KARIŞ AÇIK KALDI

Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, enflasyonun yıl sonunda yüzde 70-75 seviyelerinde gelebileceğini belirterek, asgari ücrete ilk altı aylık rakamlar doğrultusunda yüzde 30 zam yapıldığını dile getirdi. Bayram, halihazırda yüzde 30 zammın Temmuz’da maaşlara yansıtıldığını anımsatarak geri kalan yüzde 40-45’lik oranın yeni asgari ücrete yansıtılacağına değindi.

Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram yaptığı açıklamada söz konusu bu yüzdenin 5 bin 500 lira olan asgari ücretin üzerine yüzde 40’lık bir artış yapılırsa 7 bin 700, yüzde 45’lik artış yapılırsa 7 bin 975 lira civarında bir rakama ulaşılacağını dile getirdi.

Bu tutarların açlık sınırının bir miktar üzerinde olduğunu belirten Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, en azından açlık sınırının üzerinde asgari ücret belirlenmesinde yarar olduğunu dile getirerek, 8 bin liranın en az rakam olduğunu kaydetti.

 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Ödemeler resmen başladı!

Altının geleceği en yüksek rakam resmen açıklandı! Rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı! Bakın şimdi neler olacak!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin 4 aylık zamları netleşti! Maaş hesaplamalarında büyük deprem! Hemen göz atın!