Kent Haberleri

Asgari ücret hesaplamalarında büyük fırtına koptu! Ne 9 bin 500 ne de 10 bin! Son dakika rakamlarına hemen göz atın!

Milyonlarca kişi tarafından arama motorlarında sık sık araştırılan asgari ücret hesaplamalarında büyük fırtına koptu. 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın...Geçtiğimi ay açıklanan resmi rakamlara göre Eylül ayında yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 83,45'e çıkartılmıştı ve aylık bazda artış da yüzde 3,08 şeklinde olmuştu

Milyonlarca kişinin merakla beklediği enflasyon oranları bugün saat 10:00'da açıklanacak. Geçtiğimi ay açıklanan resmi rakamlara göre Eylül ayında yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 83,45'e çıkartılmıştı ve aylık bazda artış da yüzde 3,08 şeklinde olmuştu.

Emekli maaşları ve asgari ücretin şekilleneceği Ekim ayı enflasyonu için ise piyasanın genel beklentisi yine bir artış olacağı şeklinde. Verilen bilgiye göre, yıllık bazda o artışa yönelik beklenti de yüzde 83,8 ile yüzde 87,4 arasında farklılık gösteriyor. Konu ile ilgili olarak verilen son dakika bilgilerine göre, aylık beklenti de yüzde 2,6 ile 4,6 aralığında.

Aktarılan detaylara göre, Merkez Bankası da son olarak sene sonu enflasyon tahminini, yüzde 60,4'ten yüzde 65,2'ye yükseltmişti.

Milyonlarca kişi tarafından arama motorlarında sık sık araştırılan asgari ücret hesaplamalarında büyük fırtına koptı. 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın...

Konuyla ilgili olarak Milliyet gazetesine önemli açıklamalar yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram Haziran ayı sonu itibarıyla enflasyon oranı yüzde 42.35 şeklinde gerçekleştiğini belirterek, Merkez Bankası'nın beklenti anketine göre de yüzde 65'lik bir yıl sonu enflasyonu ortaya çıkacağına şeklinde öngörü açıklandığını dile getirdi.

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada son 6 ayda yüzde 23'lük bir enflasyon farkı gözüktüğünü ve bir önceki enflasyon 3 aylık toplam kümülatif yüzde 10 civarında olduğunu kaydederek, son 3 aya ilişkin açıklanacak olan enflasyonun da yüzde 13 ile yüzde 15 arasında gelmesi beklendiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu kapsamda yüzde 3'lük bir aylık enflasyon beklentisinden bahsedilebileceğini kaydeden Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, son 3 ayda mevsimsel etkilerin ve sebze fiyatlarındaki yükseliş beklentisi ile enflasyon yüksek çıkabileceğini dile getirdi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, enerji maliyetlerindeki yükselişin de bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

YIL SONU ENFLASYONU NE KADAR OLACAK?

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram yaptığı konuyla ilgili olarak açıklamada, bu kapsamda sene sonu enflasyonunun en az yüzde 65, en fazla ise yüzde 75 bandında olacağını öngördüğünü dile getirerek, bununla beraber de 6 aylık enflasyon neticesinden memurlar ve emeklilere enflasyon farkı kadar bir maaş artışı göreceğini belirtti.

Milyonlarca kişi tarafından arama motorlarında sık sık araştırılan asgari ücret hesaplamalarında büyük fırtına koptı. 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın...

ASGARİ ÜCRETLİLERİN ALMADIĞI FARKA DİKKAT

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Vergi Uzmanı Muhammet Bayram asgari ücret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada özel bir süreçten geçildiği için burada en az enflasyon kadar artış yapılacağını öngördüğünü dile getirdi. Muhammet Bayram konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada burada  bir önceki dönem enflasyon yüzde 42 iken yüzde 30 artış yapıldığını ve asgari ücretli vatandaşların yüzde 12'lik almadığı enflasyon tutarı olduğunu da belirtti.

ASGARİ ÜCRET EN AZ 7 BİN 700 LİRAYA GELECEKTİR'

Asgari ücret ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarla da dikkat çeken Vergi Uzmanı Muhammet en az yüzde 25'lik olarak ikinci altı ayın enflasyonun göz önünde bulundurulursa bu tutarın yüzde 40'lara geldiğini belirtti. O sebeple 5 bin 500 TL üzerinden yüzde 40'lık artış yapılırsa en az 7 bin 700 seviyesine geleceğini dile getiren Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, açlık sınırı ve enflasyonist ortamın getirdiği aksaklıkların giderilmesi adına asgari ücretin en az 8 bin Türk Lirası olması beklediğini belirtti. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram ayrıca çeşitli yorumcuların ve ekonomistlerin açıkladığı 9 bin 500, 10 bin tutarındaki asgari ücretler gerçeği yansıtmadığını da belirtti.

EYT'de sona yaklaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak? 

Ziraat Bankası resmen açıkladı! Cüzdanında Ziraat kartı olup da bunu yapana hemen verilecek! Sakın kaçırmayın!

1 Ocak 2023 emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı emeklilerinin ağzı açık kaldı!