Kent Haberleri

Asgari ücret hesaplamalarında çok şiddetli deprem! Konuşulan rakamı duyanın ağzı 1 karış açık kaldı! Hemen bir bakın!

Asgari ücret hesaplamalarında çok şiddetli deprem yaşanıyor. Asgari ücret ile ilgili konuşulan rakamı duyanın ağzı 1 karış açık kalıyor. Hemen siz de bir bakın...Milyonlarca çalışanın gündeminde olan asgari ücrette 1 Ocak 2023 zammı için geri sayım başladı

Geçtiğimiz yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış sonrasında hem peş peşe gelen açıklamalar hem de enflasyonun bu yıl geçen seneye göre daha yüksek seyretmesi, 1 Ocak 2023'te de asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam beklentisi oluşturdu.

Milyonlarca çalışanın gündeminde olan asgari ücrette 1 Ocak 2023 zammı için geri sayım başladı. Gündemden düşmeyen asgari ücret artışında enflasyon oranları belirleyici oluyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hükümetin üst kademelerinden peş peşe gelen “çalışanları enflasyona karşı koruma” açıklamaları çerçevesinde kamuoyunda asgari ücretin en az yüzde 50 oranında artacağı beklentisi oluşturdu.

2023'te geçerli olacak olan asgari ücret için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırmalar için düğmeye bastı. Verilen detaylara göre, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak araştırmada, asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek. Derlenen anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor. 

Asgari ücret hesaplamalarında çok şiddetli deprem yaşanıyor. Asgari ücret ile ilgili konuşulan rakamı duyanın ağzı 1 karış açık kalıyor. Hemen siz de bir bakın...

YILBAŞI ZAMMI KESİNLEŞTİ Mİ?

Mevzuata göre asgari ücret en geç iki senede bir olmak üzere, genelde senede bir defa belirleniyor. Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, halihazırda Temmuz'da asgari ücrete gelen zamla beraber, yılbaşında yeni bir zam için zorunluluk bulunmasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceği şeklindeki açıklamalar asgari ücrette beklentiyi de artırdı.

ENFLASYON ORANLARI BELİRLEYECEK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu süreçte yaptıkları açıklamalarla asgari ücretlinin enflasyon karşısında korunacağı, asgari ücrette enflasyon altında artış olmayacağı şeklinde mesajlar vermişlerdi.Asgari ücret hesaplamalarında çok şiddetli deprem yaşanıyor. Asgari ücret ile ilgili konuşulan rakamı duyanın ağzı 1 karış açık kalıyor. Hemen siz de bir bakın...

8 BİN 250 TL Mİ OLACAK? 

Asgari ücret, geçen sene sonunda gerçekleştirilen yüzde 50’lik zam ile 4 bin 253 Türk Lirası olmuştu. Enflasyondaki artışlar üzerine, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla asgari ücrete bir defa daha zam yapılmış, söz konusu by yüzde 30’luk bu ara zamla net asgari ücret tutarı 5 bin 500 TL'ye çıkmıştı. Böylece geçen sene asgari ücrete yapılan kümülatif zam, yüzde 90’ı aştı.

Geçtiğimiz yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış, devlet yönetiminden gelen açıklamalar ve enflasyonun bu sene geçen yıla göre daha yüksek seyretmesi, bu yılbaşında da asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam beklentisi meydana getirdi. Asgari ücrete yüzde 50 zam uygulanması durumunda yeni yıl için ücret 8 bin 250 Türk Lirası şeklinde olacak. Fakat 2023 Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin bu rakamı da geçebileceği belirtiliyor. Asgari ücret komisyonunun toplanacağı Aralık'a kadar gerçekleşecek enflasyon oranı da açıklanacak zamda etkili olacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, asgari ücret, pek çok ödemenin hesaplanmasında referans değer şeklinde kabul edildiği için, kamu maliyesi için de kritik önem taşıyor. Yeni asgari ücretle beraber yeniden düzenlenecek olan hesaplamaların arasında sosyal güvenlik primleri, genel sağlık sigortası primi, kıdem tazminatı, askerlik ve yurt dışı borçlanması, işsizlik maaşı, evde bakım ücreti, 65 yaş ve engelli aylığı gibi ödemeler de yer alıyor. 

Emekli promosyonlarında 7 şiddetinde deprem! Ziraat, Vakıfbank Halkbank resmen ipleri kopardı! Duyanın ağzı açık kaldı

Hesaplara her ay peş peşe 1.250 TL yatacak! Aile destek ödemeleri için tarih resmen açıklandı! Hemen siz de bir göz atın

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklileri işte bu adımı bekliyor! Olursa maaşlar 1.200 TL'ye kadar artacak! Hemen göz atın!