Kent Haberleri

Asgari ücret hesaplamalarında resmen 9 şiddetinde deprem! 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın

Yeni yıla girmeye çok az bir zaman kala Asgari ücret hesaplamalarında resmen 9 şiddetinde deprem yaşanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin pek çok kişinin gündeminde olan asgari ücret ile ilgili olarak peş peşe açıklamalar yapmıştı

Milyonlarca çalışan asgari ücret 2023 zammı ile ilgili araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin pek çok kişinin gündeminde olan asgari ücret ile ilgili olarak peş peşe açıklamalar yapmıştı. Asgari ücret dahil tüm çalışanların 1 Ocak 2023 maaşları enflasyon oranlarına göre hesaplanacak. Önümüzdeki ay başlayacak olan asgari ücret görüşmeleri öncesinde zam oranı da pek çok kişinin gündeminde. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, asgari ücrete yüzde 40 veya yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor.

Yeni yıla girmeye çok az bir zaman kala Asgari ücret hesaplamalarında resmen 9 şiddetinde deprem yaşanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın...

Mynet'te yer alan habere göre, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret için çok sayıda zam ihtimali konuşuluyor fakat bunlardan en çok öne çıkan iki seçenek mevcut. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, asgari ücrete yüzde 40'lık zam gelmesi halinde asgari ücret 5 bin 500 TL'den 7 bin 700 TL'ye çıkacak. Eğer asgari ücrete yüzde 50'lik zam gelirse de 8 bin 250 TL'ye çıkmış olacak. Asgari ücret ile ilgili beklentiler de refah payı ile beraber asgari ücretin 8 bin TL'nin altında olmayacağı şeklinde.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMALARI PEŞ PEŞE GELDİ


T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli ve çalışanların ocak zammı ile ilgili olarak hesaplamalara başladı. Verilen detaylara göre, dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlıklar yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin merakla beklenen Kabine Toplantısı'ndan sonra asgari ücret, EYT ve sözleşmeli personele ilişkin soruları cevapladı. Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret için işverene teşvik konusunun da komisyonda konuşulacak bir konu olduğunu söyledi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YÜZDE 50 ZAM BEKLENTİSİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, geçen yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam, devlet yönetiminden gelen açıklamalar ve enflasyonun bu sene geçen seneye göre daha yüksek seyretmesi, bu yılbaşında da asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam beklentisi meydana getird. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması durumunda 2023 yılı için asgari ücretin 8 bin 250 TL olması bekleniyor. Fakat 2023 Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin bu rakamı da geçebileceği belirtiliyor. 

8 BİN TL'NİN ALTINDA OLMAYACAĞI KONUŞULUYOR

Temmuz'da yapılan ara zamdan sonra net asgari ücret 5 bin 500 Türk Lirası'na çıkmıştı. Ocak 2023 zammında son 6 aylık enflasyon oranı belirleyici olacak. Asgari ücret ile ilgili olarak yapılan tahminler de yüzde 40-50 aralığında. Kulislerde ise yeni asgari ücretin refah payı ile beraber 8 bin TL'nin altında olmayacağı konuşuluyor.

Dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak! Bu rakamı gören herkes mıh gibi çakılıp kaldı! Hemen siz de bir göz atın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı gören gözlerine inanamadı!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı duyan emekliler mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!