16 / 10 / 2024

Asgari ücret için Fatih Portakal’dan ‘Enflasyon hesabı’ geldi! Öyle bir rakam verdi ki çok şaşıracaksınız!

Asgari ücret için Fatih Portakal’dan ‘Enflasyon hesabı’ geldi! Öyle bir rakam verdi ki çok şaşıracaksınız!

2025 asgari ücret zammı son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, gazeteci Fatih Portakal'ın ortaya attığı rakam ve oran ise gündem oldu. 




Milyonlarca çalışan asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak sorusuna yanıt arıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması için geri sayım başlarken, masaya gelecek rakamlar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. AK Parti kulislerinde 2025 asgari ücretin kaç lira olacağıyla ilgili konuşulan rakamlar ortaya çıkarken, Sözcü TV ana haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal'dan çok konuşulacak rakam ve tahmin çıkışı geldi. Mynet’te yer alan habere göre ilk kez bu rakamların telafuz edilmesi dikkat çekerken; Fatih Portakal, canlı yayında tek tek hesap yaparak anlattı. Fatih Portakal konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Asgari ücrete yüzde 80 zam yapmak zorundalar" ifadelerini kullanırken, bu rakamın ise 30 bin 600 Türk Lirası olduğunu açıkladı. İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan 2025 asgari ücret zammı için kulislerde öne çıkan son rakamlar...

Bu yıl asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmadı, asgari ücret eridikçe eridi. Milyonların gözü kulağı Ocak ayına çevrilirken, geçimi kolaylaştıracak bir zam beklentisi içine de girildi.

Asgari ücret için Fatih Portakal’dan ‘Enflasyon hesabı’ geldi! Öyle bir rakam verdi ki çok şaşıracaksınız!

ASGARİ ÜCRET 25 BİN TL Mİ OLUYOR?

AK Parti kulislerinde asgari ücret için konuşulan rakamsa beklentilerin oldukça altında. Kulislerde 2025 asgari ücret zammı için konuşulan rakamın 23 bin Türk Lirası ile 25 bin Türk Lirası arasında olduğu öğrenildi.

Ekonomi yönetiminin elinde bir kaç seçenek olduğu belirtilirken, temel prensibin de beklenen enflasyon oranında maaşlara zam yapılması. Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen 2025 enflasyonu yüzde 17,5. Eğer bu oranda artış yapılırsa asgari ücret 19 bin 977 Türk Lirası şeklinde olacak.

Fakat asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmaması nedeniyle bu rakamın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda kabul edilmesi mümkün gözükmüyor.

24 BİN 142 TL SEÇENEĞİ DE MASADA

Asgari ücret için bir diğer seçenek de gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılması. Yani ortalama olarak yüzde 42. Bu oranda yapılacak bir artıştaysa asgari ücret 24 bin 142 Türk Lirası şeklinde olacak. Asgari ücretin 25 bin Türk Lirası olması halindeyse zam oranı yüzde 47 oluyor. 

Asgari ücret için Fatih Portakal’dan ‘Enflasyon hesabı’ geldi! Öyle bir rakam verdi ki çok şaşıracaksınız!

FATİH PORTAKAL'DAN ÇOK KONUŞULACAK TAHMİN GELDİ

Gündemden düşmeyen asgari ücret 2025 zammı için vatandaşların beklentisinin çok daha yüksek olduğunu dile getiren gazeteci Fatih Portakal, çok konuşulacak bir hesap yaparak rakam ve oran verdi.

Fatih Portakal’ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde: Asgari ücret kaç lira olacak? Herkes bunu konuşuyor. Taraflar masaya oturacaklar. Söylenen, telafuz edilen 22 bin Türk Lirası ile 24 bin Türk Lirası arası. AK Parti kulislerinde çok konuşulan bir orandan bahsediyorum.

Ama şöyle bir hesap yapın. 17 bin 2 lira şeklinde olan asgari ücretin alım gücü 12 bin 514 TL’ye inmiş. Burada yüzde 35'lik bir kayıp var. Bir defa bunu telafi etmek zorundalar. Sene sonundaki enflasyonda yüzde 45 civarı diyorlar. Onu da eklediği zaman en az yüzde 80 vermek zorunda.

O da 30 bin 600 lira yapıyor. Türk-İş'le Türkiye İşverenler Sendikası bu rakamda anlaşır mı peki? İşverenler bu kadar çok verir mi? Onu da bilmek pek mümkün değil."

 

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş 4.7'lik depremden sonra uyardı: Hazırlık evresi depremlerin sayısı, büyüklüğü artıyor

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası için 3 gün!  TOKİ  indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

Konutta amortisman süresi nedir, nasıl hesaplanır?


Geri Dön