Ekonomi

Asgari ücret için rakam verdi: 8.500 TL...

Asgari ücret 2023 zammıyla ilgili tahminler yapılmaya devam ediyor. Yıl sonu yaklaştıkça ‘Asgari ücret zammı ne kadar olacak?’ sorusu en önemli gündem maddelerinden biri haline geliyor. İşte 2023 asgari ücretle ilgili son gelişmeler

Asgari ücret Ocak zammı ile ilgili gazeteci Faruk Erdem katıldığı canlı yayında bir hesap yaptı ve tahminini açıkladı. İşte 2023 asgari ücretle ilgili son gelişmeler...


Asgari ücret 2023 zammı için milyonlarca insanın bekleyişi sürüyor. Aralık ayının son günlerinde açıklanacak olan rakam için gün yaklaştıkça yeni tahminler gelmeye de devam ediyor. Son olarak uzman bir isimden asgari ücretle ilgili yeni bir tahmin daha geldi.. İşte o tahmin ve diğer detaylar...

ASGARİ ÜCRET NASIL HESAPLANIYOR?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber'in canlı yayınına katılarak asgari ücrete yapılacak zamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kendi tahminini de belirten Erdem, asgari ücret için önemli bir rakam verdi.

İşte Faruk Erdem'in A Haber'e yaptığı o açıklamalardan satır başları;

"Asgari ücretin nasıl hesaplandığına bakarsak aslında bu bize fikir veriyor. Her sene Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda 5 kişi işçi temsilcisi, 5 kişi işveren temsilcisi ve 5 kişi de hakem olarak hükümet temsilcisi bulunuyor.

Bu 15 kişi gelen veriler ışığında bir değerlendirme yaparak asgari ücret belirliyor.

Önceki seneleri incelediğimizde asgari ücreti belirleyen en önemli parametrenin enflasyon olduğu görülüyor. 

GÜÇLÜ BİR ASGARİ ÜCRET ARTIŞI!

Hem Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları hem de Sayın Çalışma Bakanı'nın açıklamaları güçlü bir asgari ücret artışı olacağı yönünde.

Sene sonu enflasyon tahminlerine de baktığımız zaman orta vadeli programda yüzde 65, yapılan anketlerde de yüzde 70-75 civarında bir yıl sonu enflasyon beklentisi oluşmuş durumda.

Şimdi biz hiç refah payı verilmeden bu tahminlere göre hesap yapacak olursak; 6 aylığa göre tahmini ücret 6.600 – 7.150 Türk Lirası arasında olur.

Yıllığa göre tahmini ücret hesabı yaparsak da 9.075 lira ile 9.350 lira arasında bir rakama ulaşırız. Yani yüzde 65, Yüzde 70 fiyat artışı olmuş olur.

Bir de refah payı verilirse ki son dönemde hep öyle olmuş. O zaman bu rakamlar daha da artmış olur."

İŞTE ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ!

Son olarak Faruk Erdem, 'Benim fikrimi sorarsanız ben 8.500 Türk Lirasu civarında en az bir asgari ücret bekliyorum' diye konuştu.

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı! Yüklü cezası var!

Flaş! İstanbul 80 ili solladı! 15 bin TL'yi aştı

Milyarderler özel jetlerini satışa çıkardı! Peki neden? Sebebine çok şaşıracaksınız!