Ekonomi

Asgari ücret için sıkı pazarlık sürüyor! Masaya öyle bir rakam kondu ki! İşte yeni rakamlar!

Asgari ücrete yeni yılda gelecek zam milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türk-İş rakamlarını masaya koydu. İşte detaylar!Asgari ücret zam görüşmeleri dün resmi olarak başladı

2023 yılında belirlenecek olan asgari ücret herkesin gündemini oluşturuyor. Asgari ücret zam görüşmeleri dün resmi olarak başladı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili görüşmeler başlarken toplantıya açlık sınırı olan 7 bin 785 liradan başlayarak pazarlık yapacağını belirtti.

İşte haberin detayları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türk-İş asgari ücret zammına dair bazı açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da hem işçi hem de işveren tarafındaki kamuoyu beklentileri içine alan asgari ücret çalışmasından bahsetti. 2023 yılı asgari ücret için genel kamuoyu beklentisi, ne çalışan ne de işveren olan çeşitli mesleklerden vatandaşları içerisinde alan rakam 7 bin 845 lira oldu.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNİN İKİNCİSİ 14 ARALIK'TA

Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı için uygulanacak olan asgari ücretlerin belirlenmesine ilişkin çalışmalar çerçevesinde ilk toplantıyı dün gerçekleştirdi. Ev sahipliğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı toplantıya Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlık görevinde bulundu. İşverenler Komitesi'ne de TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık etti. Toplantıda Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı'nın şirketlere dair yaptığı asgari ücret anketini değerlendirdi.

Yapılan bu toplantıda, TÜİK ile Maliye ve Hazine Bakanlığı'nın ekonomik kalkınma konulu bir sunum hazırlanarak, asgari ücretli asgari ücretli çalışan sayısını belirlemesini istedi. 14 Aralık tarihinde  yapılacak ikinci toplantıda da iki kurumun rakamları masaya oturulacak.

ERGÜN ATALAY: MASAYA 7785 LİRA TALEBİYLE OTURDUK

İşçi sektörünü temsil eden Türk-İş Kongresi, başkanlık panı bir araya geldi ve 34 sendikanın genel müdürlerinin katıldığı toplantıda, sendikaların görüşleri ile asgari ücret talepleri doğrultusunda izlenecek yol belirlendi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 2023 yılında uygulanacak asgari ücret hakkında; "Asgari ücret, ücretli ve maaşlı çalışanlar için vergiden muaf geliri de artırmaktadır. Yeni asgari ücret, bu yıl getirilen vergi muafiyetleri nedeniyle sadece asgari ücretli çalışanları değil, tüm çalışanları etkiliyor. Biz masaya şuan için açlık sınırı olarak kabul edilen 7 bin 785 lira ile oturacağız. Gıda enflasyonunun sonuçları son zamanlarda ortada, yoksullukta öyle... Asgari ücret artık Türkiye'de geçim ücreti oldu, çalışanların bu sarmaldan çıkması gerekiyor” dedi.

Kredi çekmek için maaş ne kadar olmalı?

Konut kredisinde bilinmeyenler! Ne kadar konut kredisi çekebilirim?

Halkbank kartı olanlara yaşadı! 31 Aralık’a kadar yılbaşı hediyeniz cebinizde! İşte detaylar!