Kent Haberleri

Asgari ücret için son dakika açıklaması Bakan Bilgin'den geldi! Açıklamayı duyanın ağzı 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

Asgari ücret için son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Asgari ücret açıklamasını duyanın ağzı 1 karış açık kaldı! Hemen siz de bu açıklamaya bir bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmalarda asgari ücrete ilişkin de önemli bilgiler verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirdiği konuşmada, geçen sene milletvekillerinin 5 bin istemesine karşılık 5 bin 500 Türk Lirasını yaptıklarını hatırlatarak, "Bu yıl da emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmalarda asgari ücrete ilişkin de önemli bilgiler verdi.

Bakan Vedat Bilgin, Aralık ayı ortasında komisyonu toplayacaklarını, geçen sene milletvekillerinin 5 bin Türk Lirası istemesine karşılık 5 bin 500 Türk Lirası yaptıklarını dile getirdi.

Asgari ücret için son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Vedat Bilgin'in asgari ücret açıklamasını duyanın ağzı 1 karış açık kaldı! Hemen siz de bu açıklamaya bir bakın...

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, yaptığı açıklamada Temmuz ayında enflasyona karşı ücretleri koruyucu düzenleme söz konusu olmamasına karşın, reel ücrette erimenin tablosunu görünce müdahale edilmesi gerektiğinin ortaya çıktığını dile getiren Vedat Bilgin şimdi de aynı şeyi yapacaklarını söyledi. Vedat Bilgin, sizin beklentiniz nedir bilmiyorum ama diyerek, emin olun asgari ücreti enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceklerini söyledi.

Yine yaptığı açıklamada bunu gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Vedat Bilgin, Türkiye emekçilerini enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başladıklarını da söyledi.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ PEŞ PEŞE GELMİŞTİ

Milliyetin aktardığı detaylara göre, yaptığı açıklamada asgari ücrete yüzde 80’i üzerinde zam yapıldığını söyleyen Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete zam konuşulurken, minimum düzeyde en düşük yüzde 50 seviyesinde zam yapılabileceğini dile getirdi. 

Özgür Erdursun yaptığı açıklamada asgari ücret tahmini ile ilgili olarak ise asgari ücretin 8 bin 250 lira bandında olacağını düşündüğünü ancak söz konusu bu rakamın daha da yüksek olabileceğini belirtmişti.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklileri işte bu adımı bekliyor! Olursa maaşlar 1.200 TL'ye kadar artacak! Hemen göz atın!

Asgari ücrette resmen 7 şiddetinde deprem! 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen bir bakın!

Emekli maaşı hesaplamalarında şiddetli deprem! Maaşlara ne kadar zam gelecek? Kalem kalem 1 Ocak 2023 maaş hesaplaması!