Kent Haberleri

Asgari ücret ile ilgili heyecanlandıran son dakika açıklaması geldi! Hemen bakın!

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın ve yüz binlerce işverenin merakla beklediği yeni asgari ücretle ilgili detaylar netleşmeye başladı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayında asgari ücretlileri heyecanlandıran açıklamalara imza attı.Ekonomi gündemine dair son dakika açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, asgari ücret, EYT ve sosyal konut projelerine ilişkin bilgiler verdi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ekonomi gündemine dair son dakika açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, asgari ücret, EYT ve sosyal konut projelerine ilişkin bilgiler verdi.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen Başkent Kulisi programında ekonomiye dair mesajlar veren Kurtulmuş, asgari ücrete yapılacak zammın vatandaşı mutlu edecek ve alım gücünü artıracak oranda olacağını vurguladı.

Kurtulmuş, pahalılığın en önemli nedenleri arasında Covid-19 salgını ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı gösterdi.

“EN ÖNEMLİ YANI SOSYAL PROJE OLMASI”

TOKİ tarafından başlatılan sosyal konut projesine de değinen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “TOKİ’nin konut projesinin en önemli yanı sosyal bir proje olmasıdır” dedi.

ENFLASYON DÜŞECEK Mİ?

Kurtulmuş, enflasyondaki yükseliş ile ilgili olarak da seçimi işaret etti ve seçime daha düşük bir enflasyonla gidileceğini söyledi.

 

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEK?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Emeklilikte yaşa takılanlar yani kısa adıyla EYT ile ilgili de konuştu. Kurtulmuş, milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiç bir konu olmadığını belirterek vatandaşın taleplerini rasyonel bir şekilde değerlendirdiklerini ifade etti. EYT ile ilgili beklenen açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapacağını söyleyen Kurtulmuş, mali disiplin konusunda hükümet olarak hassas olduklarını, mali disiplini korumaya devam ettiklerini ve Kopenhag kriterlerinin altında tutmaya çalıştıklarını söyledi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücretin nasıl belirlendiği de merak ediliyor. Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten temsilcilerin olduğu 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanan komisyon son toplantısını bakanlıkta yapıyor.

Komisyona başkanlık edecek üyeyi Bakanlık belirliyor, nihai karar oy çokluğuyla veriliyor. Oylar eşit olursa başkanın başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

 

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesinde flaş gelişme! İşverenlerden kritik uyarı geldi

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve Akbank’tan sıfıra yakın faiz kararı! İşte güncel kredi faiz oranları!

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar? (2022 e-Devlet doğalgaz yardımı başvuru ekranı)