Ekonomi

Asgari ücret komisyonu toplanıyor! İşte son detaylar!

Asgari ücretin Ocak ayında ne kadar olacağı herkesin gündeminde yer alıyor. Asgari ücret bilindiği üzere yılda iki kez açıklanan enflasyon verilerine göre şekil alıyor. Ocak 2023 asgari ücret için komisyon bir araya geliyor. İşte detaylar!2023 Ocak asgari ücretin belirlenmesine sayılı gün kaldı

Asgari ücret çalışanları, memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. 2023 Ocak asgari ücretin belirlenmesine sayılı gün kaldı. Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı için tarih verildi.

İşte merak edilen detaylar…

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTI TARİHİ NETLEŞTİ Mİ?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi açıklandı mı? sorusu şu sıralarda en çok sorulan sorular arasındadır. Komisyon toplantılarının Aralık ayının ilk haftasında başlayacağını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamada bulundu. Bakan Bilgin’in yaptığı açıklama şu şekildedir;

“Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak ele alabiliriz. Asgari ücretin, 5,500 lira olması, enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek için atılan bir adımdı. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geri plana atacak bir uygulama hayata geçireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacaktır.”

BAKAN NEBATİ ENFLASYON ORANINA DİKKAT ÇEKTİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir televizyon programında asgari ücret hakkında birtakım yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati: "2002’den bu zamana kadar asgari ücretli vatandaşlar enflasyona ezdirilmedi. Bu sene de enflasyon hedefimiz bu kadar olmayacak. Memur maaşları zaten 6 ayda bir yenileniyor. Asgari ücretteki artış gelecek yılın enflasyon hedeflerine göre netlik kazanıyor. Bu sene enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı için Temmuz ayında tekrar güncellemeye gittik. Şimdiye kadarki süreçte asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde bulunacak" diye konuştu.

2023 OCAK ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç 2023 asgari ücret zammına dair; net asgari bu yılın ilk 6 ayında 4253 TL, ikinci 6 ayında 5500 TL oldu. Bu durumda aylık ortalama net asgari ücret 4.876.5 TL’ye ulaştı. Karşılaştırmayı bu rakam üzerinden düşünürsek net asgari ücret geçen yıla göre yüzde 72.55 oranında artış bulunuyor. Bugün asgari ücret 5 bin 500 TL. Asgari ücretin net 7 bin 500 TL olması için yüzde 36.5 artmalıdır.

TOKİ borcu toplu ödenir mi?

120 metrekare prefabrik ev kaç para?

Ziraat Bankası promosyon yükseltecek mi? İşte Ziraat Bankası Kasım ayı ödemelerine dair detaylar!