Ekonomi

Asgari ücret onu da etkileyecek! Yüzde 60 zamlanacak! Üstelik bu zam hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiriyor

Tüm Türkiye yeni asgari ücret için açıklanacak rakamı merakla bekliyor. Çünkü asgari ücretin pek çok konuyu etkileyeceği düşünülüyor. Bunların başında da e aidatlar geliyor. Aidatlarda yüzde 40 ile 60 oranında bir artış olacağı düşünülürken asgari ücretin ne kadar olacağı da bu noktada önemli bir etken olarak ön plana çıkıyor

Artık kiralarla yarışır hale gelen aidatlarda sene sonuna doğru zam konuşulmaya başlandı. Aidatlarda yüzde 40 ile 60 oranında bir artış olacağı düşünülürken asgari ücretin ne kadar olacağı da bu noktada önemli bir etken olarak ön plana çıkıyor. Peki, aidatlardaki zamma itiraz edilebilir mi? İşte tüm merak edilen detaylar...

Kira fiyatlarındaki artış sebebiyle ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Fakat bir konu var ki kiracı da olsa ev sahibi de olsa herkesi yakından ilgilendiriyor. Son dönemde yükselen fiyatlar aidatları da etkiledi. Özellikle aidatların adeta kiralarla yarışır bir hale gelmesi dikkat çekti. Yıl sonuyla beraber aidatlarda da yine zam konuşulmaya başlandı. Aidatlarda yaklaşık yüzde 60 oranında bir zam olacağı düşünülürken şimdi herkes o zammın nasıl belirlendiğini araştırıyor. Peki, kat malikleri aidat için belirlenen rakama itiraz edebilir mi? İşte tüm detaylar...

AİDATLARA NE KADAR ZAM OLACAK?

Kanal D Haber'de yer alan habere göre; bir vatandaş normal bir daire için 2500-3000 lira aidat verdiğini belirtirken bir başka vatandaş ise 1500 lira aidat verdiğini söyleyerek "O zaman 2 bin küsur lira olacak" diye konuştu. 

Tüm Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, "Genel kurulda kat malikleri de bu genel kurula katılım sağlarlar. Bütçe açıklanır" dedi. O bütçe kat maliklerinin aidatlarına ekleniyor. Artışın belirlenmesiyle ilgili konuşan Akdoğan, "Arsa payı, konutun büyüklüğü, dairenin tipi, metrekaresi, sosyal donatıları... Bunların hepsi bir bütün olarak incelenip ona göre bir bütçe düzenleniyor" dedi.

ASGARİ ÜCRET ONU DA ETKİLEYECEK!

Özellikle işçi çalıştıran sitelerde asgari ücrete yapılan zam oranında bir artış olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun üzerine artan maliyetler ve faturalara gelen zamların da ilave edilmesi bekleniyor. Akdoğan "Yeni yılda gelen zamlar, elektrik, su, doğal gaz gibi..." diye konuştu.

GECİKME TAZMİNATI VE İTİRAZ HAKKI!

Beklentinin; zammın yüzde 40-60 aralığında olacağı şeklinde olduğu söyleyen Akdoğan "Burada eğer bir sınır koyarsanız o zaman belli hizmetleri almaktan mahrum kalabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise "Her şeyin üst sınırı var, bunun niye üst sınırı yok" itirazında bulundu.

Her daire belirlenen o aidatı ödemek mecburiyetinde ve yasaya göre kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 5 faiz hesabıyla gecikme tazminatı ödemek zorunda. Ama kat maliklerinin itiraz hakkı da saklı tutuluyor.

Akdoğan, "Gelen zamlar aynı şekilde mi yansıtılıyor, eşit miktarda mı aidatlara ekleniyor, bunu da mutlaka kontrol etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar!

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!

Flaş! Otobüs biletlerinde yüzde 50 indirim!