Kent Haberleri

Asgari ücret zammı için alt sınır ortaya çıktı; Temmuz'da asgari ücret en az bu kadar olacak

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Temmuz'da asgari ücrete yapılacak olan ara zamma çevrildi. Süre kısaldıkça yeni gelişmelerde ortaya çıkmaya başladı. Peki asgari ücret ara zam sonrası ne kadar olacak? İşte konuşulan güncel rakamlar ve asgari ücretle ilgili diğer detaylar... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni asgari ücreti belirleyebilmek için saha çalışmasına devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için haziran ayında bir araya gelecek

Seçimleri sona ermesinin ardından milyonlarca çalışan asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeleri dört gözle beklemeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni asgari ücreti belirleyebilmek için saha çalışmasına devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için haziran ayında bir araya gelecek. 

Peki Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret en az ne kadar olacak? İşte asgari ücrette konuşulan güncel rakamlar...

Asgari ücret, bir ülkedeki çalışanların en düşük seviyede alabileceği ücreti ifade eder. Bu ücret, çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve insanca bir yaşam sürdürebilmeleri için önemli bir faktördür. Her yıl düzenlenen asgari ücret zammı, çalışanların beklentileri ve ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak belirlenir. Ancak bazı durumlarda, yıl içinde değişen ekonomik koşullar nedeniyle ara zamlar yapılabilir.  Bu yıl da Temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam yapılacak. 

Peki Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret en az ne kadar olacak? İşte asgari ücrette konuşulan güncel rakamlar...

Seçimlerin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabineyi açıklaması bekleniyor. Çünkü kabinenin açıklanmasının hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelip asgari ücret görüşmelerine başlayabilecek. İşçi, işveren, hükümet temsilcilerinden oluşan komisyon, Temmuz'da yapılacak olan ara zammın ne kadar olacağına karar verecek. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra asgari ücretlilerle birlikte memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da netleşmiş olacak.

KRİTİK EŞİK 500 DOLAR

Asgari ücrete ara zamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yapmış olduğu açıklamalarda asgari ücretin 500 dolar civarı olacağını ifade etmişti. Bu açıklamadan yola çıkarak 500 doların kritik eşik olması bekleniyor. Bu rakamda şu an ki kur ile yaklaşık 10 bin TL ediyor.  Fakat yeni asgari ücrette de asıl belirleyici enflasyon rakamları olacak. 6 aylık enflasyon artışının yüzde 20-30 arasında olacağı söyleniyor. 

Eğer asgari ücrete yüzde 20 artış yapılırsa yeni asgari ücret net 10 bin 207 (brüt 12 bin 8 lira) olacak. Ayrıca işverene maliyeti de 14 bin 109 lirayı bulacak. Yüzde 30 zam yapılması durumunda ise net 11 bin 58 lira (brüt 13 bin 9 lira) olacak olan asgari ücretin işverene maliyeti de 15 bin 286 lira olacak.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm projesine yoğun ilgi: Yarısı Bizden Kampanyası

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Ekonomi profesöründen döviz kurlarıyla ilgili flaş uyarı; Bu kez tarih verdi