28 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık'ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık'ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantı tarihinin 11 Aralık olduğunu duyurdu. İşte 2024 Ocak asgari ücret zammı ile ilgili merak edilen detaylar...



Milyonlarca çalışan Ocak 2024'te asgari ücrete yapılacak zammı dört gözle bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantı tarihini açıkladı. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısı 11 Aralık günü gerçekleştirilecek. 

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

İlk toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek. Toplantıda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil edecek. İlk toplantıda takvim kesinleştirilecek. 

Asgari ücrete yapılacak yeni zammın belirlenmesinde enflasyon ve geçinme endeksleri göz önünde bulundurulacak. 

Bunların yanı sıra, bu sene asgari ücrette bir değişiklik yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, asgari ücrette Temmuz'da olduğu gibi yine enflasyona ezdirmemenin ilke olduğuna dikkat çekti. 

Ayrıca, Bakan Işıkhan "Asgari ücret zaten hep senede bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam şeklinde çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

YENİ ASGARİ ÜCRET 17 BİN 763 TL Mİ OLACAK? 

Hürriyet Gazetesi'nin aktardığına göre, son 6 aylık enflasyon rakamları asgari ücret zammını etkileyecek. Komisyon toplantıları sona erince yeni rakam da kamuoyuna aktarılacak. 

Peki yeni zamlı asgari ücret kaç TL'ye yükselecek? Yüzde 30, Yüzde 40 ve yüzde 45 zam oranlarına göre tahmini asgari ücret ne kadar olacak? İşte o rakamlar...

Asgari ücret için yüzde 30 ile 55 arasında zam uygulanması bekleniyor. Yüzde 30 zam yapılması halinde yeni asgari ücretin 14 bin 822 TL'ye, yüzde 55 zam yapılması halinde ise 17 bin 763 TL'ye yükseleceği hesaplanıyor. 

Yüzde 35 zamlı yeni asgari ücret: 15 bin 392 TL 

Yüzde 40 zamlı yeni asgari ücret: 15 bin 962 TL 

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

ASGARİ ÜCRET YILDA 4 KEZ BELİRLENSİN

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 Türk Lirasına yükseltildi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu da (DİSK)  bir son dakika açıklamasıyla 2024 yılı için asgari ücret taleplerini duyurdu.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, asgari ücretin yüksek enflasyon koşullarında yılda dört kez belirlenmesi gerektiğine dikkat çekildi. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; söz konusu aıklamada, asgari ücretin, en düşük kamu işçisi ücreti ve en düşük memur maaşı dikkate alınarak hesaplanması talebi gündeme getirildi. 

2023 yılında en düşük kamu işçisinin maaşının 24 bin 500, en düşük memur maaşının 20 bin TL olduğu ve bu ücretlerin senenin başında yükseleceği düşünüldüğünde DİSK'in işaret ettiği rakam 30 bin TL oluyor. 

TOKİ Van projesi için yeni tarih belli oldu! 111 konutluk yeni proje geliyor!

Yerli elektrikli otomobil Togg'a yine zam geldi! Togg fiyat listesi Aralık 2023

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!


Geri Dön