Kent Haberleri

Asgari ücret zammı için peşi sıra açıklanan rakam bayram ettirdi! Ne 14 ne de 15 bin! Acilen bakın!

Asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Peki asgari ücret zammında son durum ne? Acilen peşi sıra açıklanan bu rakamlara bakın...Konu ile ilgli olarak verilen detaylara göre bu kapsamda asgari ücret dahil emekli ve memur maaşları başta olacak şekilde zamlar belli olurken, enflasyon rakamları ve refah payı da geçerli olacak

Memur maaşları, emekliye zam oranları derken 2024 yılının Ocak ayında bir defa daha zamlanacak olan asgari ücret zammındaki gelişmeler pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Konu ile ilgli olarak verilen detaylara göre bu kapsamda asgari ücret dahil emekli ve memur maaşları başta olacak şekilde zamlar belli olurken, enflasyon rakamları ve refah payı da geçerli olacak. 

Yine paylaşılan bilgilere göre, gelir vergisi dilimlerindeki düzenleme ile de çalışanların gelirleri artırılmış olacak. 

Peki asgari ücret zammında son durum ne? Ne 14 ne de 15 bin... Acilen peşi sıra açıklanan bu rakamlara bakın...

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON DAKİKA

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Ocak ayına göre brüt asgari ücret 3 bin 406 Tük Lirası artış göstererek, 10 bin 8 TL'den 13 bin 414 TL'ye net asgari ücret de 2 bin 895 Türk Lirası artış göstererek, 8 bin 506 TL'den 11 bin 402 TL'ye çıkmıştı.

Paylaşılan bilgilere göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan asgari ücret için 2024 yılının Ocak ayında yapılacak olan zamma ilişkin oranlar da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

ENFLASYON RAKAMLARI TEK TEK NETLEŞİYOR

Verilen bilgilere göre, bu kapsamda asgari ücret için 6 aylık enflasyon rakamları ve refah payı önemli bir kıstas olmuş olacak. Pek çok kişinin gündeminde yer alan enflasyon oranlarının altında bir artış yapılmayacak olan asgari ücret Ocak 2024 zammı için iki aylık kesin rakamlar da tek tek belli oldu. Enflasyon Temmuz ayında yüzde 9,49 şeklinde olurken, Ağustos ayında da 9,09 şeklinde açıklandı. İki aylık enflasyon da yüzde 19,44 seviyelerinde gerçekleşti.

Aktarılan bilgilere göre, Merkez Bankası, 2023 yılı enflasyon tahminini yüzde 54-62 bandında tutmuştu. Yüzde 58 şeklinde açıklanmış olan orta noktada enflasyonun gerçekleşmesi halinde senenin 2. 6 ayı için öngörülen oran yüzde 31,92 şeklinde gerçekleşecek. Fakat söz konusu bu oranlara her dönem olduğu gibi Ocak ayında da refah payı artışının eklenmesi de gündeme geldi.

ASGARİ ÜCRETTE 2 AYLIK ZAM ORANI NETLİK KAZANDI

Mynet'te yer alan habere göre, 2 aylık zam yüzde 19,44 şeklinde kesinleşirken asgari ücretli çalışanların yılbaşında alacakları enflasyon artışı ile ilgili tahmini hesaplamalar da peş peşe yapıldı. 2 aylık olarak kesinleşen rakamlarla yapılan söz konusu hesaplamalarda asgari ücretli çalışanın maaşı şimdiden 13 bin 618 liraya çıktı. Fakat  Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon tahmini baz alındığında yeni asgari ücret zammı için 15 bin 41 TL rakamı da ön plana çıkıyor.

REFAH PAYI İLE 16 BİN 500 LİRAYI AŞABİLİR

Yine verilen bilgilere göre, burada memur maaşları için yapılacak olan zam oranı da asgari ücret zammında önemli bir ipucu sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşı zamları için yüzde 40-45 seviyelerinde artış yapılması beklediklerini söylemişti. Ayrıca asgari ücrete de aynı oranda artış olması durumunda 8-13 puan aralığında bir refah payı olması da söz konusu. Yapılacak olan yüzde 40’lık artışta yeni asgari ücret 15 bin 962 Türk Lirası, yüzde 45 artması durumunda da 16 bin 532 TL olabilme ihtimali de bulunuyor.

 

Eylül 2023 yeni ve zamlı dul-yetim maaşları tek tek açıklandı! Hesaplara tam bu kadar yatacak! Acil bakın!

28 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Milli Emlak'ın Eylül 2023 ihalelerini kaçırmayın!

TOKİ sudan ucuza konut satacak! 4 bin 54 TL taksitle konut fırsatı için başvurular resmen başladı!