Kent Haberleri

Asgari ücret zammında 8 bin 9 bin 10 bin TL konuşuluyordu! Bomba sözler geldi, işçiler bayram edecek

Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte tüm gözler de asgari ücret görüşmelerinden gelecek habere çevrildi. Asgari ücret zammında 8 bin 9 bin ve 10 bin TL seviyeleri konuşulmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba sözler geldi. Özellikle gıda ürünlerinde yaşanan korkunç artışlar, vatandaşların belini bükmüş durumda

Türkiye'de görülen enflasyonun yanında hissedilen enflasyon da vatandaşları hayli bir zoluyor. Özellikle gıda ürünlerinde yaşanan korkunç artışlar, vatandaşların belini bükmüş durumda. 

HERKESİN GÖZÜ ASGARİ ÜCRETTE

Bu nedenle tüm vatandaşların gözü ve kulağı asgari ücrete yılbaşında yapılacak yeni zamma çevrilmiş durumda. Herkes asgari ücrette ne kadar artış olacağını merak ediyor. Asgari ücretle ilgili 7 bin 8 bin 10 bin iddiaları ortaya atılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok konuşulacak sözler geldi. 
 

"DAHA ÖNCEKİLERDEN FARKLI BİR ARTIŞ OLACAK" 

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz?” şeklinde bir soru soruldu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, “Aralık ayında asgari ücretle ilgili enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız. Emekliler de çalışanlar da memnun olacak” dedi.


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 5. Olağan Genel Kurul ve 6. Gençlik Buluşması’na katıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’na sığmayan gençlere, dışarıda seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü oynayan ülke hangi ülke? Türkiye. Türkiye tüm bu olaylar karşısında yıprandı mı? Tam aksine, şu anda Avrupa’da herkes tutuşmuş vaziyette. Acaba bu kış nasıl geçecek. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bütün hazırlıklarımızla beraber, milletimize doğalgazı da kömürü de hazırlamış vaziyetteyiz. Derdimiz şu anda daha uygun fiyatlarla vatandaşımıza doğalgazı nasıl ulaştıracağız. Bunun gayreti içerisindeyiz. AK Parti iktidarı zulme rıza göstermez. Zulmedilmesini asla istemez. Derdimiz şu an itibariyle inşallah aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Gençler, okullar açılırken sıraların üzerinde kitaplarınızı buldunuz mu? Yardımcı kitapları buldunuz mu? Bu sıralardan biz de geldik geçtik. Biz kırtasiye dükkanlarında kitap bulamazdık, defter bulamazdık. Biz bu derdi çektik bizim evlatlarımız çekmesin dedik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,şöyle devam etti: "Türkiye bir asır önce istiklali ve istikbali uğruna gençlerinin önemli bir kısmını cephelerde feda etmişti. Cumhuriyet tarihi boyunca da vesayetten darbelere, yokluklardan siyasi kavgalara kadar nice badireler geçiren ülkemizde bunların faturasını en çok ödeyen gençlerimiz olmuştur. Yıllarca birilerinin kirli siyasetinde bu ülkenin daha ömrünün baharındaki nice genci araç olarak kullanıldı. Tıpkı bir bozuk para gibi harcandı. Siyasi parti tabelası arkasına gizlenmiş fitne yuvalarında kandırdıkları gençlerimizi bölücü örgütün elebaşlarına Kandil’deki terör baronlarının sinsi emellerine kurban ettiler. Bunun için biz sorumluluk üstlendiğimiz her yerde ve her vakit attığımız adımları gençlerimizle birlikte planladık ve hayata geçirdik. İşte bu gençlik burada. Tavizsiz bir gençlik, sıradan bir gençlik değil. İktidarlığımız boyunca yaptığımız her faaliyetin odağında gençlerimiz var. Sizlerin enerjisi gücümüze güç katıyor. Gençler, ben size inanıyorum, size güveniyorum. Sizin ufkunuz ve hayaliniz vizyonumuzu genişletiyor. Sizlerin sadakati ve samimiyeti, saflarımızı sıklaştırıyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz. İyi ki sizler gibi milletimizin aydınlık geleceğini temsil eden fidanlara sahibiz. Biz varız, bir de karşımızda düşmanlar var. Varsa eğer birileri, oldukları gibi görecekleri de vardır"