Ekonomi

Asgari ücret zammında formül belli oldu! Asgari ücrete Temmuz zammı yapılacak mı? Hemen bu son dakika formülüne bakın!

Milyonlarca kişi asgari ücret zammındaki son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdiğini açıklamıştı

Milyonlarca kişi asgari ücrete zam yapılacak mı sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdiğini açıklamıştı. Konu ile ilgili olarak akatarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili kurumlarla ilgili olarak çalışma başlattı.

Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte asgari ücret zammındaki yeni formül...

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, asgari ücret ile ilgili olarak milyonlarca çalışanın alacağı ücret, 50.5 artışla 4 bin 253 TL şeklinde belirlenmişti. Şimdi milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret ara zammına çevrildi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücrete ara zamda 6 aylık enflasyon oranında artırım, yıllık enflasyon farkının yansıtılması, işverenin prim yükünün hafifletilmesi gibi farklı formüller üzerinde çalışılıyor.

AYLIK BELİRLEYEBİLİR

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret konusunda ilgili kurumlarla çalışma başlattı. Bakanlığın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti ister yıllık isterse de aylık olarak belirleyebilecek. Bunun üst sınırı iki sene  olacak. 4 Temmuz tarihinde açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranının ardından ilk altı aylık enflasyon oranı belirlenecek, memur ve emeklilere yapılacak zam oranı belli olacak. Asgari ücretliye ara zamla ileili olarak 6 aylık zam oranı da belirleyici olacak. 2022'nin ilk 5 ayında enflasyon yüzde 35.64 şeklinde olmuştu.

 

PRİM YÜKÜ 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücrette gelir vergisi kaldırılmıştı. Brüt asgari ücrette 760 TL'lik prim kesintisi bulunuyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, işveren açısından da 876 TL'lik  prim maliyeti bulunuyor. Asgari ücrete ara zam durumda işverene prim desteği seçeneği de gündemde olan konular arasında yer alıyor.

3 ÖNEMLİ ADIM ATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle tüm kesimleri rahatlatacak 3 önemli adım atılacak. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Temmuz'daki enflasyon farkı artışlarıyla ücretliler rahatlatılmış olacak. Yılbaşında tüm çalışanların durumları gözden geçirilecek ve herkesin de hakkını alması sağlanacak.

Asgari ücrete ikinci zam ne zaman yapılacak?

Asgari ücret Temmuz zammında son dakika! Asgari ücret kaç lira olacak? İşte zam tablosu! Hemen bu tabloya bakın!

Asgari ücret zammında son dakika sürprizi geldi! Ay bitmeden masadaki zam oranı açıklandı! Bu rakamı duyan inanamadı!