Kent Haberleri

Asgari ücret zammında ilk toplantı tarihi açıklandı! İşte masada konuşulacak rakamlar!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Asgari ücret zammında ilk toplantı tarihi açıklandı. İşte masada konuşulacak rakamlar...Verilen detaylara göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştirecek

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Asgari ücret zammında ilk toplantı tarihi açıklandı. Verilen detaylara göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Asgari ücrette yol haritası resmen netleşiyor

6 Aralık tarihinde TİSK Genel Kurulu yapılacak, daha sonra ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık tarihinde toplanacak. Aralık ayı boyunca komisyon toplamda 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Habertürk'te yer alan habere göre, 7 milyondan fazla vatandaşın merakla beklediği rakam için 15 kişilik komisyon toplanacak.

Peki asgari ücret 8 bin 250 TL mi olacak? Asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte merak edilen detaylar...

Peki asgari ücret 8 bin 250 TL mi olacak? Asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte merak edilen detaylar...

Mynet'in aktardığı yer alan habere göre, merakla beklenen asgari ücret için çok sayıda zam ihtimali konuşuluyor fakat bunlardan en çok öne çıkan iki seçenek yer alıyor.

Eğer milyonların beklediği asgari ücrete yüzde 40'lık bir zam gelirse asgari ücret 5 bin 500 TL'den 7 bin 700 TL'ye yükselecek. Eğer asgari ücrete yüzde 50'lik bir zam gelirse de 8 bin 250 TL'ye yükselmiş olacak. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ile ilgili beklentiler de refah payı ile beraber asgari ücretin 8 bin Türk Lirası'nın altında olmayacağı şeklinde.


8 BİN TÜRK LİRASI'NIN ALTINDA OLMAYACAĞI KONUŞULUYOR

Bu yılın Temmuz ayında verilen ara zamdan sonra net asgari ücret 5 bin 500 Türk Lirası'na yükselmişti. 2023 Ocak zammında son 6 aylık enflasyon oranı belirleyici olmuş olacak. Ayrıca yine verilen detaylara göre, asgari ücret ile ilgili olarak yapılan tahminler de yüzde 40-50 aralığında olması şeklinde. Kulislerde de yeni asgari ücretin refah payı ile birlikte 8 bin Türk Lirası'nın altında olmayacağı konuşuluyor.

Gram altın haftaya bu rakama gelecek! Altının Efendisi açıkladı, rakamı duyan resmen donup kaldı! Hemen siz de bir bakın

Asgari ücret hesaplamalarında resmen 9 şiddetinde deprem! 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın

Evde bakım parası ödemelerinde son dakika müjdesi! Paralar tek tek hesaplara yatıyor! Hemen bir göz atın!