Ekonomi

Asgari ücret zammında sevindiren gelişme!

Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Son görünüm asgari ücrete zam yapılacağı yönünde. Üstelik bu zam, asgari ücret komisyonu toplanmadan dahi yapılabilir.Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce gerçekleştirdiği açıklamada, yılın ortası geldiğinde böyle bir zammı vatandaştan esirgemeyeceklerini söylemişti

Türkiye'de enflasyon rakamlarının can yakmaya başlamasının ardından hükümet üyeleri de asgari ücret zammını yeniden dillendirmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce gerçekleştirdiği açıklamada, yılın ortası geldiğinde böyle bir zammı vatandaştan esirgemeyeceklerini söylemişti. Bu zamla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 

BAKANLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret zammıyla ilgili çalışmaları Haziran ayı sonunda tamamlamak için tam mesai yapıyor. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belirsizliğini korumakla beraber, zamla ilgilli çok önemli bir gelişme yaşandı. 

KOMİSYON TOPLANMAYABİLİR

Nitekim daha önceleri Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasının ardından belirlenen asgari ücret zammı bu sefer enflasyon oranına göre belirlenebilir. Daha önce işverenlerin de zamma sıcak bakması nedeniyle zammın direk bakanlık talimatıyla yapılmasına sıcak bakılıyor. 
 

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul 

Vatandaşın borcu gırtlağa dayandı Toplam borç 259 milyar TL

Damacana suya da zam geldi! İşte yeni fiyatlar…