17 / 07 / 2024

Asgari ücret zammında son dakika! AK Parti'den sıcak açıklama geldi!

Asgari ücret zammında son dakika! AK Parti'den sıcak açıklama geldi!

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişinin gündeminde yer alırken, AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler'den de konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücret zammında son durum ne? 


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Milyonlarca kişinin gündeminden düşmeyen asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi geldi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilden asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, vatandaşın beklentileri de emekli zammına yapılacak güncellemeyle artmıştı. 

Şu an için 17 bin 2 TL şeklinde olan asgari ücret için AK Parti'den sıcak bir asgari ücret çıkışı geldi. Peki asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücret zammında son durum ne? 

Asgari ücret zammında son dakika! AK Parti den sıcak açıklama geldi!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, AK Parti tarafından asgari ücrete zamla ilgili bir çalışma yapılmadığını kamuoyunda herhangi bir beklentinin oluşmasının doğru olmadığını açıkladı. Yani asgari ücrete kesin olarak bir ara zam yapılmayacak.

AK Partili Abdullah Güler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bugün ya da yarın emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili toplantı yapacaklarını belirterek, "Asgari ücretle ilgili bir ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın.' dedi.

Asgari ücret zammında son dakika! AK Parti den sıcak açıklama geldi!

ASGARİ ÜCRET HER GEÇEN GÜN ERİYOR


Çalışanların gündeminden düşmeyen ve arama motorlarında sık sık araştırılan asgari ücrete eğer bu temmuz ayında herhangi bir ara zam yapılmaz ise şu an için 17 bin 2 Türk Lirası şeklinde olan asgari ücretin alım gücü 13 bin 552 Türk Lirası'na kadar gerileyecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları üzerinden yaptırmış olduğu ankete göre, tüketici enflasyonunun Mayıs ayında yüzde 3.04, Haziran ayında yüzde 2.56 düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor. Paylaşılan detaylara göre 2024 yılının Ocak-nisan aylarını kapsayan ilk 4 ayda tüketici enflasyonu yüzde 18.72 gerçekleşmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası anketindeki tahminlerin gerçekleşmesi durumunda 6 ayın sonunda tüketici enflasyonu yüzde 25.46’ya ulaşmış olacak.
 

Migros'ta 2 kg baldo pirinç 139, Yumoş sıvı deterjan 109 TL'ye düştü! Dev indirim başladı!

Selçuk Geçer'den çarpıcı dolar açıklaması! Geçmişi işaret etti, aynısı olacak dedi! O rakamı verdi...

8 banka açıkladı! Akbank, QNB, ING, Ziraat, Yapı Kredi, Denizbank ve 2 bankada daha şiddetli deprem!


Geri Dön