Kent Haberleri

Asgari ücrete ara zam depremi! Gören herkes resmen buz kesti! Hemen bu açıklamalara bakın!

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği merakla araştırılıyor. Asgari ücrete ara zam depremi! Gören herkes resmen buz kesti! Hemen bu açıklamalara bakın! Asgari ücrete geçtiğimiz yıla kadar, her sene Ocak ayında olacak şekilde 1 defa zam geliyordu

Son günlerde asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sık sık gündeme geliyor. Asgari ücrete geçtiğimiz yıla kadar, her sene Ocak ayında olacak şekilde 1 defa zam geliyordu. Fakat geçen sene Ocak ayında yapılan zam sonrasında Temmuz'da da ara zam yapıldı. 

Geçtiğimiz sene asgari ücret için uygulanan ara zam formülü, bu sene de gündemde geniş yer tutuyor. Milyonlarca vatandaş 2023'te asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretli milyonlarca çalışanın beklediği, 2023 yılı asgari ücret tutarını  net 8 bin 506 lira, brüt ise 10.008,00 lira olarak açıkladı. Asgari ücrete 2023 yılı için yüzde 54,6 oranında zam yapılmış oldu. 

Asgari ücrete ara zam depremi! Gören herkes resmen buz kesti! Hemen bu açıklamalara bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılına ilişkin yeni asgari ücreti açıkladığı konuşmasında "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini de kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamadan sonra asgari ücrete ara zam iddiası gündeme resmen bomba gibi düştü. 

2022 senesinde asgari ücrete yapılan ara zammın nedeni enflasyondaki yükseliş olarak belirtilmişti. Ara zamla asgari ücret 2022'nin ikinci yarısı için 5 bin 500 Türk Lirası oldu. 

Asgari ücrete ara zam konusuna ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonlarca çalışan hükümetten gelen açıklamaları araştırıyor. 

Asgari ücrete ara zam depremi! Gören herkes resmen buz kesti! Hemen bu açıklamalara bakın!

2023 ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM OLACAK MI? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklamasında "Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye’nin ekonomik gücünü gösterdik. Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" ifadelerine yer vererek ara zam iddiasını doğrulamadı. 

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm insanları ilgilendiren asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sık sık araştırılırken, bir son dakika açıklaması da Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan geldi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yeni yılda asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği tartışmalarına ilişkin "Zam talebimiz yok. Ondan sonraki ortama bakarız. Asgari Ücret Komisyonu'nda toplantıya katılmadık. Hatta bizi tenkit edenler var, 'gitseydin daha yüksek olabilir miydi' diye. Olabilirdi. Ama TÜRK-İŞ bir rakam söyledi, onun arkasında durdu" açıklamasında bulundu ve kamu sözleşmesi ve taşeron işini gündemden çıkardıktan sonra yapılacak bir şey varsa yapacaklarını belirtti. 

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

Motorine ikinci indirim, LPG'ye zam geldi! Akaryakıtta Şubat depremi! Total, Opet, PO, BP 3 Şubat 2023 fiyat listesi

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT'liler şokta!