Kent Haberleri

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı! İlk kez rakam verildi!

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündeme geldi. Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete ara zam gelmesi gerektiğini belirtirken, o isimden konuya ilişkin flaş bir açıklama geldi. Bir yandan da EYT konusu gündemi meşgul ederken, şimdi yeniden asgari ücrete ara zam konusu da gündeme geldi

 

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem felaketi nedeniyle 40 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken, Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir yandan da EYT konusu gündemi meşgul ederken, şimdi yeniden asgari ücrete ara zam konusu da gündeme geldi.

2023 yılında asgari ücret 5 bin 500 Türk Lirası’ndan 8 bin 507 Türk Lirası’na yükseltilmişti. Seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrette bir ara zamma gideceği öne sürüldü.

 

Konu ile ilgili önceki haftalarda açıklamalarda bulunan Ekonomi Eski Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, seçime kadar olan sürecin büyük bir belirsizlik meydana getirdiğini ve herkesin bu belirsizliğin ne olacağını merak ettiğini söyledi. Mart ayında asgari ücrete yeni bir zam beklediğini ifade eden Çelebi, “Tahminime göre martta 10 bin Türk Lirası seviyesine çıkarılacak” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Diğer yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak ülkemizin ekonomik gücünü gösterdik. Ben bir ara zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum meydana gelirse düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam yapılmayacaktır. Enflasyonun yüzde 20 oranına kadar düştüğü bir ortam var." İfadelerini kullandı.

 

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM AÇIKLAMASI

Önceki haftalarda da ara zam konusu hakkında konuşan Bakan Vedat Bilgin, "Burada sayın Cumhurbaşkanımızın büyük bir desteği var. Asgari ücretlerin üzerindekini de koruyacak politika izliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız “Gelecek sene sonunda yüzde 20'leri göreceğiz, endişe etmeyin' dedi. Bir sene önce savaş, pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağanüstü bir durum olmazsa bizi sene sonuna kadar götürecek asgari ücret belirledik. Olağanüstü koşullarda tekrar müdahale ederiz. 2022’de nasıl temmuz ayında müdahale ettiğimiz gibi. İhtiyaç olursa 2022’deki gibi zam yapılabilir” dedi.

Çiftçiye peş peşe yeni hibe çağrısı! Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

Ayçiçek yağında son zamanların en büyük indirimi! Fiyatları gören gözlerine inanamadı!

Aile Bakanı Derya Yanık’tan maddi yardım müjdesi! Bu ödeme mart ayında yatacak! Bu parayı hemen alın!