Kent Haberleri

Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Asgari ücrete ara zam konusu son günlerde sık sık gündeme geliyor. Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın!  Asgari ücrete geçtiğimiz seneye kadar her sene Ocak'ta 1 defa zam yapılıyordu

Asgari ücrette ara zam konusu sık sık gündeme geliyor. Asgari ücrete geçtiğimiz seneye kadar her sene Ocak'ta 1 defa zam yapılıyordu. Ancak geçtiğimiz sene Ocak'ta yapılan zammın ardından, asgari ücrete Temmuz'da ara zam geldi. 

Geçtiğimiz sene asgari ücrete uygulanan ara zam, bu yıl için de gündeme geldi. Şimdi 2023'te asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merakla araştırılıyor.

Asgari ücretli milyonlarca çalışan dört gözle, 2023 yılı asgari ücret zammını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı için asgari ücrete yüzde 54,6 oranında zam yapılacağını duyurmuştu. 

Bu zamla beraber 2023 yılı geçerli asgari ücret net 8 bin 506 lira, brüt ise 10.008,00 liraya yükseldi. 

Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı asgari ücreti duyurduğu açıklamasında "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında asgari ücrete ara zam iddiası gündemde bomba etkisi yarattı. 

2022 yılında asgari ücrete yapılan ara zammın sebebi enflasyonun yükselmesi olmuştu. Ara zamla asgari ücret 2022'nin ikinci yarısı için 5 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. 

Milyonlarca asgari ücretli çalışan şimdi sık sık ara zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. 

Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Milyonlarca kişi asgari ücrete ara zam ile ilgili tahminlerini sosyal medyada gündeme getirmeye başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında, asgari ücrete ara zam iddiaları ile ilgili konuştu. 

Asgari ücrete ara zam gelir mi?

Habertürk'ün aktardığına göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam açıklamasında "Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye’nin ekonomik gücünü gösterdik. Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" şeklinde konuştu ve ara zam gelmeyeceğinin altını çizdi. 

Enflasyonun yüzde 20'lere kadar düştüğü bir ortam bulunduğunu dile getiren Bakan Bilgin, bundan önceki bir açıklamasında da "Asgari ücretlerin üzerindekini de koruyacak politika izliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Önümüzdeki yıl sonunda yüzde 20'leri göreceğiz, endişe etmeyin' dedi" açıklamasında bulunmuştu. 

Aile destek ödemesi 1250 TL yattı mı, ne zaman yatacak? Yeni ay sosyal destek ödemelerine zam geldi mi?

İşsizlik maaşına başvuracaklar dikkat! Tam bu kadar oldu! Hemen işsizlik ödeneğine bakın! 

Aile Bakanlığından resmen Şubat 2023 müjdesi geldi! Bu paralar hesaplara peş peşe yatırıldı! Aman kaçırmayın

Fed’in açıklaması altın ve emtiayı hareketlendirdi!