Ekonomi

Asgari ücrete ara zam! Temmuzda zam geliyor! İşte detaylar!

Asgari ücret zammı milyonlarca çalışanın merakla beklediği konuları arasında yer alıyor. İşte Temmuz zammına dair detaylar!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zam haberi ile beraber asgari ücret zammı kesin bir şekle büründü

Son aylarda meydana gelen gelişmeler ile beraber en düşük emekli maaşına yapılan zam üzerine asgari ücret zammı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zam haberi ile beraber asgari ücret zammı kesin bir şekle büründü.

İşte haberin ayrıntıları…

Asgari ücrete yapılacak zam miktarına dair açıklamalar peş peşe geliyor. Peki ne kadar zam olacak?

ASGARİ ÜCRETTE GÜNÜMÜZE KADAR YAPILAN İŞLEMLER!

Ülkemizde gerçekleşecek olan seçimlerin yaklaşması ile birlikte yeni gelişmeler yaşanmaya çok hızlı bir şekilde yaşanıyor. Vatandaşı memnun eden gelişmeler ise bir bir geliyor bu haberler duyuruluyor. 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın seçileceği 14 Mayıs seçimleri ile beraber şimdiden ilerde yapılacağı dile getiren vaatler verilmeye başlandı.

AK Parti'nin seçim beyannamesi ile beraber asgari ücrete zam geleceği de açıklandı. Seçim beyannamesini duyuran AKP bugüne kadar ve bugünden sonra asgari ücret konusunda neler yapılacağına dair bilgiler verdi. AK Parti beyannamesinde, asgari ücrette bugüne kadar yapıla değişiklikler şu şekilde sıralanmıştır;

ASGARİ ÜCRET ZAMMI TAHMİNLERİ!

Asgari ücrete gelecek olan zammın kesinleşmesi ile enflasyon farkına göre zam yapılacağı da açıklandı. Enflasyon farkının temmuz ayına yüzde 25 gibi olacağına dair öngörüler tek tek paylaşılıyor. Yüzde 25 enflasyon ise yüzde 25 oranında bir artışa tekabül ediyor.

Yüzde 25'lik artış ile birlikte asgari ücrete temmuz ayı ile 2 bin 126 TL zam yapılması ön görülüyor. Yapılan zam aile ile beraber 8 bin 506 TL olan asgari ücret 2 bin 126 TL'lik zam ile de 10 bin 632 TL olması beklenmektedir.