04 / 07 / 2024

Asgari ücrete ara zam var mı? İşte son dakika kulis bilgileri!

Asgari ücrete ara zam var mı? İşte son dakika kulis bilgileri!

Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete de ara zam yapılıp yapılmayacağı da araştırılıyor. Peki asgari ücrete ara zam var mı?




Memur ve emeklilere önümüzdeki Temmuz ayında yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından merak edilirken bir yandan da asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı tartışmaları gündeme geldi.

"Asgari ücrete zam yapılacak mı" sorusu gündemdeki yerini korurken, konu ile ilgili son dakika detayları da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Halktv'de yer alan habere göre hükümet, bu sene asgari ücrete 2. bir zam yapılmayacağını belirtirken, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret, geçtiğimiz nisan ayında açlık sınırının altında kaldı. Milyonlarca asgari ücretli, gözlerini hükümetten gelecek bir habere çevirmişken kulislerde asgari ücrete ara zammın konuşulduğu belirtildi.

Asgari ücrete ara zam var mı? İşte son dakika kulis bilgileri!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre kulislerde asgari ücrete ara zam yapılması senaryosunun konuşulduğu ve önümüzdeki Eylül ayında bu zammın gerçekleşebileceği kaydediliyor.

Hükümetin asgari ücrete 2. bir zam yapılmayacağını belirtmesine rağmen, asgari ücretin nisan ayında açlık sınırının altında kaldığı ve milyonlarca asgari ücretlinin alım gücünün düştüğü göz önüne alınıyor. İktidar ve ana muhalefetin asgari ücrete olumlu bakmasına rağmen, ekonomi yönetiminin tavrının olumsuz olduğu belirtiliyor. 

Kamu zamlarının da ertelenmesi beklenirken, asgari ücretteki ara zam beklentisinin kamuoyuna Eylül ayında çalışanlara yansıtılması planlanıyor.

Söz konusu bu süreçte Standard - Poor's'un da asgari ücret konusunu gündemine aldığı ve senede 2 kez zam yapılmasının enflasyondaki artışın bir sebebi  olarak görüldüğü belirtiliyor.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALMIŞTI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasını yayınlamıştı.  Merakla beklenen araştırmanın sonuçlarına göre Nisan ayında başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için aylık gıda harcaması tutarı veya bilinen adıyla ‘açlık sınırı’ 17 bin 725 liraya çıktı. Böylece 17 bin 2 TL’lik asgari ücret bu sene ilk defa açlık sınırının altında kaldı.

Arsa ve tarla yatırımında neye dikkat edilmeli? Gayrimenkul uzmanı detaylarıyla açıkladı!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde değişiklik! Mesleki deneyim şartı tarihi uzatıldı!

Vatandaş yeni imar barışını bekliyor: 'Kontrollü imar barışı olmalı!'


Geri Dön