Kent Haberleri

Asgari ücrete bir zam daha geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında yapılacak olan zammı bekliyor. Asgari ücretle çalışanları sevindirecek haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. İşte 2023 Temmuz asgari ücret zammında son dakika gelişmesi..  Beyannamede asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak ara zam ile ilgili önemli detaylar da yer aldı

Seçim günü yaklaşırken AK Parti, önümüzdeki süreçte alacağı kararlarla ilgili Seçim Beyannamesini açıkladı. Beyannamede asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak ara zam ile ilgili önemli detaylar da yer aldı. 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret 2023 yılında 8 bin 506 TL olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceğini açıklayarak Temmuz ayında yapılacak ola zammın müjdesini verdi. Peki temuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret kaç lıra olacak? İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca asgari ücretlinin yüzünü güldürecek açıklamayı yaptı.  2023 yılı AK Parti Seçim Beyannamesi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl başında 8 bin 506 lira olan asgari ücretle ilgili olarak çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini açıkladı. 

Erdoğan, önümüzdeki dönemde asgari ücrete enflasyonun üzerinde artışlarla çalışanların refah payı almasını sağlayacaklarının altını çizdi.

Erdoğan, Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da temmuz ayında asgari ücrete artış yapacaklarını açıkladı.  Asgari ücret zam oranlarında henüz bir netlik yok. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun altında bir artış olmayacağını belirtti.

ENFLASYON ORANINA GÖRE ZAM YAPILACAK!

TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına göre Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat ayında 3,15 ve son olarak Mart ayında 2,29 olarak açıkladı. Son 3 aylık enflasyon toplam yüzde 12,52 olarak kaydedildi. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları enflasyonu da dikkate alınarak asgari ücrete temmız ayında ara zam yapılacak.

Asgari ücret zammında ilk tutarlar belli oluyor! Tek tek hesaplandı! İşte ilk rakamlar...

Asgari ücret alanlara rekor zam geliyor! Refah payı ve enflasyon farkı gelecek!

Asgari ücrete ara zam! Temmuzda zam geliyor! İşte detaylar!