Ekonomi

Asgari ücrete flaş zam geliyor! Asgari ücretin ne kadar olacağı hesaplandı

Asgari ücrete gelecek zam merakla bekleniyor. Şimdiden ortaya çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı. İşte asgari ücret için konuşulan rakam. Şimdiden çok önemli bir rakam ortaya çıktı

Asgari ücrete zamla ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Şimdiden çok önemli bir rakam ortaya çıktı. İşte o rakamla ilgili tüm detaylar... 

YÜZDE 40 ORANINDA ZAM MASADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında işçi, memur ve emeklinin maaşları ile sosyal yardımların artacağı açıklamasını yapmıştı. 2023 yılı asgari ücret, memur ve emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı araştırıldığı belirtildi. Bu noktada piyasada en az yüzde 40’lık zam beklentisi olduğu ifade edildi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya yaptığı açıklamalarında zamlar için Aralık ayı enflasyon rakamlarının dikkate alınacağını belirterek son 6 aylık rakamların bir önceki 6 ayla aynı seviyede olduğunu paylaştı.

7 BİN 500 TL OLABİLİR

Enflasyon rakamı yüzde 16-17 seviyelerinde gerçekleşmiş olsa da Kasım- Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilave bir zam kararı almasının olasılık dahilinde bulunduğunu söyledi.

Tüm bunlarla beraber Kaya asgari ücretin açlık sınırı olan 6 bin 680 lira seviyelerinin üzerinde olması, 7 bin lira ile 7 bin 500 liraların üzerine çıkmasının mümkün olabileceğini vurguladı.

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Volkswagen Eylül fiyatlarını açıkladı! İşte, Volkswagen Tiguan’ın 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Excalibur laptoplar öğrencilerin imdadına yetişiyor! Hem ders hem oyun