Kent Haberleri

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.   

Asgari ücrete zam gelmesinin ardından fırsatçıların teker teker her şeye yeniden zam yapması vatandaşların sabrını taşırmaya devam ediyor. 

 

Apartman ve site aidatlarına yapılacak olan yüzde 34'lük artış, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiyle karşılandı.

 Bu tepki, aidatlardaki fahiş artışın önlenebilmesi mümkün değildir. Yeni asgari ücret artışıyla birlikte aidatlara yaklaşık yüzde 30'luk bir zam yapılması bekleniyor.

Ancak, bu artış her sitede de farklılık gösterebilir, çünkü site veya apartmanın fiziki yapısı, çalışan personel sayısı, hizmet kalitesi gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor.

Aidatlara yapılan artışlara itiraz etmek mümkün. Kat malikleri, yöneticinin tebliğ ettiği aidatı yüksek bulduklarında itiraz edebilirler.

 Bursalı ve tüm yöneticiler, kat malikleri kurulunu toplayarak aidat avansının tartışılacağı bir toplantı düzenlemek zorundadır.

 Kat malikleri genel kurulunda yüzde 50+1 oy çoğunluğuyla aidat artışı kabul edilebilir. Aidat ödememekte ısrarcı olanlar her ay için yüzde 5 gecikme tazminatıyla karşılaşabilir ve icralık duruma düşebilirler.