Kent Haberleri

Asgari ücrete ilişkin kritik açıklama! 2023 Temmuz'da ara zam geliyor!

Milyonlarca Asgari ücretli temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. Peki, Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundular

Asgari ücret zammı detayları milyonlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundular.

Peki, asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammına ilişkin son dakika gelişmesi var mı? İşte asgari ücrete ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Temmuz maaş zamları peş peşe gelirken memur maaşının 22 bin TL olacağı açıklandı. Bu kapsamda asgari ücretlilerde zam beklentisine girdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin'in kritik açıklamaları ile temmuz ayında asgari ücretin ne kadar olacağı milyonların gündeminde bulunuyor. Refah payı ve enflasyon farkı ile yeni asgari ücretin belirleneceğini söyelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve zam için temmuz ayını işaret eden Bakan Bilgin'in konuya ilişkin güncel açıklamalarını haberimizde derledik.

BAKAN BİLGİN TEMMUZ'U İŞARET ETTİ! 

Bakan Bilgin asgari ücret zammı konusunda, temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirileceğini belirtti. Bakan Bilgin asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate aldıklarını ifade etti.

Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmadığını hatırlatan Bilgin, "Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" diye belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, emekliye ve kamu işçilerine yapılacak zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücreti gözden geçireceğiz diyen Erdoğan, "Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz asgari ücret zam oranı henüz açıklanmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak görüşmelerden sonra zam oranları belli olacak. Net ve brüt asgari ücretin Temmuz ayında açıklanması öngörülüyor.

"TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mart 2023 Çarşamba günü gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından ''Temmuz'da asgari ücrete ara zam var'' ifadelerini kullandı.

İslam Memiş açıkladı! Buna yatırım yapan servetini ikiye katlayacak! Herkes bunu konuşacak

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları belli oldu mu? DİB 4.538 personel alımı sorgulama 2023!