29 / 06 / 2024

Asgari ücrete ’mecburen zam’ yapılacağını söyleyen ünlü gazeteci Fatih Altaylı bombayı patlattı: Çarşı karışır!

Asgari ücrete ’mecburen zam’ yapılacağını söyleyen ünlü gazeteci Fatih Altaylı bombayı patlattı: Çarşı karışır!

Sürekli olarak artış gösteren enflasyon, asgari ücrete zam beklentisini de artırdı. Peki asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam gelecek mi? İşte ünlü gazeteci Fatih Altaylı'dan gündeme bomba gibi düşecek asgari ücret açıklamaları...



İğneden ipliğe peş peşe gelen zamlar sonrasında milyonlarca çalışanın da ara zam beklentisi arttı. Önümüzdeki Temmuz ayında milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilip araştırırken, ünlü gazeteci Fatih Altaylı'dan da çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ünlü gazeteci Fatih Altaylı resmi Youtube kanalı üzerinden son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret  ile ilgili çok önemli detayları paylaştı. 

Resmi Youtube kanalından yaptığı açıklamada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın asgari ücret için çalışmamız yok dediğini ancak daha önce de benzer şeyler söyleyip asgari ücrete zam yaptıklarını dile getiren gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi planlamasına bakacağını önündeki anketlere bakacağını söyleyerek, "Der ki asgari ücrete zam yapalım veya yapmayalım." ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete ’mecburen zam’ yapılacağını söyleyen ünlü gazeteci Fatih Altaylı bombayı patlattı: Çarşı karışır!

Yaptığı açıklamada milyonlarca çalışanın gündeminden düşmeyen asgari ücrete ben bir iyileştirme yapılacağını düşündüğünü dile getiren Fatih Altaylı bu asgari ücretle sene sonunun mümkün olmadığını ve asgari ücrete zam yapmamanın AK Parti'de erken seçim baskısı yaratacağını dile getirdi.

Youtube kanalından yaptığı açıklamalarda CHP'nin iyi bir oyun kurguladığını ve çalışanların gündemini meşgul eden asgari ücrete zam taleplerini dile getirirken stratejiyi iyi yaptıklarını söyleyen Fatih Altaylı, AK Parti eğer asgari ücrete zam yaparsa 'biz' dedik yaptılar olacak yapmasalar da 'bizi dinlemediler' olacak" ifadelerini kullandı. Altaylı ayrıca açıklamasında "Eğer AK Parti asgari ücrete zam yapmazsa çarşı karışır." dedi.

ASGARİ ÜCRET ERİYOR

Hem doğrudan hem de dolaylı yoldan milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ve son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan asgari ücrete eğer önümüzdeki Temmuz ayında herhangi bir ara zam yapılmazsa şu an için 17 bin 2 Türk Lirası olan  asgari ücretin alım gücünün 13 bin 552 Türk Lirası'na gerilemesi bekleniyor. 

Milli Emlak'tan peş peşe Temmuz fırsatı! Hem KDV'den muaf hem de yüzde 20 indirimli arsa ve araziler satışa çıktı!

Prof. Dr. Özkaymak  İzmir  ve çevresini uyardı! 6'nın üzerinde deprem riski var! 

Haftaya benzine 2.83 TL, motorine 2.66 TL zam bekleniyor! Akaryakıtta zam üstüne zam!


Geri Dön