Kent Haberleri

Asgari ücrete son dakika zam müjdesi! Olası ücret tek tek hesaplandı! Hemen bakın!

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkartılmasından sonra gözler şimdi de asgari ücrete çevrildi. Seçim öncesi ara zam yapılması gündeme gelen asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerinde bir rakama çıkacağı konuşuluyor.Söz konusu bu gelişmeden sonra "Asgari ücrete de ara zam yapılacak mı?" sorusu yeniden gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkartılacağını açıkladı. Söz konusu bu gelişmeden sonra "Asgari ücrete de ara zam yapılacak mı?" sorusu yeniden gündeme geldi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, konunun işlendiği yayında CNN Türk moderatörü Meltem Bozbeyoğlu, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten'e, pek çok kişi tarafından merakla beklenen "Asgari ücrette de artış olur mu?" sorusunu yöneltti.   Prof. Dr. Zeynep Ökten de yanıtında, "Sayın Cumhurbaşkanı Aralık'ta asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesinde atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Oda TV'de yer alan habere göre, Aralık'ta asgari ücretin net 8 bin 500 Türk Lirası şeklinde belirlendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı içerisinde yeni bir ara düzenlemenin de yapılacağının da sinyallerini de vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen sene olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" demişti.

Diğer bir taraftan dün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak biçimde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu dile getirdi. Bakan Bilgin açıklamasında sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması olduğunu ve bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağını söylemişti.

10 BİN TL'NİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Kulislerden gelen son dakika detaylarına göre, asgari ücret seçim önce yapılacak bir ara zam ile 10 bin TL'nin üzerine çıkabilir.

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU!

Aktarılan detaylara göre, hükümetin en düşük emekli aylığını artırması emekliler arasında da tartışmalara neden oldu. Bunlara karşın tüm maaşlarda düzenleme yapılmasını istedi. Emeklilerin yoksullukta eşitlendiğini dile getiren uzmanlar da adaletsizlik uyarısı yaptı.

Ülkemizde yaklaşık olarak 14 milyon emekli var. 8 milyonu da en düşük maaşı alıyor. Ortalama olarak emekli aylığı 9 bin 245 TL'lik açlık sınırının altında. Yılbaşından bu yana en düşük aylığa yüzde 114, diğerlerine yüzde 30 zam yapıldı.

OdaTV'de yer alan habere göre, bu durumla ilgili önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Aziz Çelik, düzenlemenin bir zam olmadığını, kanuna göre zam yapılmadığını ve farkın Hazine tarafından tamamlandığını dile getirerek şunları söyledi: “Emeklinin hak kazanmış olduğu kök aylık Hazine tarafından 7 bin 500 TL'ye tamamlanacak. Emeklinin asıl maaşı aylık 7 bin 500 lirayı geçene kadar artmayacak.”

"HERKESE ZAM YAPILSIN"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün de önceki gün görüştükleri Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den en düşük aylığın asgari ücret düzeyinde artmasını istediklerini fakat karşılanmadığını belirtti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, benzer bir artışın diğer emekli aylıklarına da yapılması gerektiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. 

Kazım Ergün açıklamasında burada bir eşitsizlik olduğunu ve en düşük aylık arttıysa üsttekilerin de artması gerektiğini söyledi. Yaptığı açıklamada konunun kanunlaşmadığını ve henüz düzeltilmesini beklediklerini söyleyerek, "Bakan beye toplantıda bayram ikramiyelerinin azlığından, intibak yasasından da söz ettik. İnşallah bu talepler de yerine getirilir.” dedi.

Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz de yaptığı açıklamada seçim öncesi rüşvet gibi dağıtılan bu zamların emeklileri böldüğünü dile getirdi. Açıklamasında emekliler arasındaki prim gün ve prime esas kazanç farklarının eritildiğini kaydeden Yavuz, “Yaşanan bu durum sosyal güvenlik sistemine de güvensizlik doğuruyor. Bir süre sonra bu adaletsizlik kayıt dışı çalışmayı da artıracak. Eğer çalıştığım zaman içinde ödediğim primin karşılığını alamayacaksam neden prim ödeyeyim diyecekler insanlar” dedi.

En az 4 milyon emekliye son dakika zam müjdesi! Zamlı maaşlar işte tam da bu tarihte hesaplara yatacak! Hemen bakın!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli!

Gram altını olanlar aman dikkat! İslam Memiş peş peşe açıkladı, 5 saatte 20 lira birden fark etti!