21 / 05 / 2024

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Milyonlarca kişi asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde oluşacak tabloyu paylaştı. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...




Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret Ocak ayından bu yana net 17 bin 2 TL şeklinde uygulanıyor. Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında maaşlara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor fakat ekonomi yönetimi, asgari ücrete 2024 yılı içerisinde tek zam yapılacağını pek çok defa açıkladı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 2024 yılı Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. TÜRK-İş'in hesabına göre; Nisan'da açlık sınırı 17 bin 725 TL, yoksulluk sınırı da 57 bin 736 şeklinde oldu.

Böylelikle açlık sınırı 2024 yılının Ocak ayından bu yana net 17 bin 2 Türk Lirası şeklinde uygulanan asgari ücretin üzerine çıktı.

İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, resmi X hesabı https://twitter.com/ali_hakan_kara üzerinden açlık sınırı ve asgari ücret grafiğini paylaştı. Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmadığı takdirde senenin geri kalanında yaşanacak tabloyu dikkat çeken bir grafikle yansıttı.

Prof. Dr. Kara’nın X hesabı üzerinden paylaştığı grafiğe göre asgari ücretin açlık sınırı altında kaldığı ve farkın da giderek açıldığı görülüyor.

Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın paylaşımı şu şekilde:

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura tarihi belli mi? Yenişehir Arnavutköy 1+1, 2+1, 3+1 konutlarda son dakika!

Yapı Kredi Mayıs 2024 emekli promosyonunda son dakika! Yeni emekli paketiyle hesaplara maaşa ek 18 bin TL yatırılacak!

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!


Geri Dön