Kent Haberleri

Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi?

Temmuz ayına kısa süre kala asgari ücret zammı merak ediyor. Peki, asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? İşte detaylar...Ocak zammı ile net 8

Milyonlarca asgari ücretli temmuz ayında maaşların iyileştirilecek mi sorusuna yanıt arıyor. Ocak zammı ile net 8.506 lira olan maaşlar 2023'ün ikinci yarısı için yeniden değerlendiriliyor. 6 aylık enflasyon rakamlarının netlemesininden sonra zamlı maaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesi katıldığı programda gündemdeki konuları değerlendirdi. Yayında asgari ücret hakkında da açıklama yaptı.

Erdoğan, Temmuz'da asgari ücret için hesaplamaların devam ettiğini ifade ederek, "Bugüne kadar olduğu gibi bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alıp adımları atacağız. Enflasyonda şu an düşüş eğilimine girdi" dedi.

Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? İşte detaylar...

Sabah'ta yer alan detaylara göre, milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren ara zam oranı çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde devam ediyor. Bakan Bilgin'in 500 doları işaret etmesinden sonra asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM İÇİN GÖZLER YENİ KABİNE'DE!

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Türkiye Genel Seçimlerinde salt çoğunluğun sağlanamadığı Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turu 28 Mayıs Pazar günü yapıldı.

YSK tarafından açıklanan sonuç kapsamında, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi sonrası gözler yeni Kabine'ye döndü.

Yeni Kabine'nin ise 2 Haziran Cuma (bugün) gününe kadar belirleneceği öngörülüyor.

Yeni Kabine'nin belli olmasından sonra başta asgari ücrete ara zam, emekli ve memur maaşı zammı olmak üzere birçok düzenleme için çalışmalar hızlanacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET NASIL BELLİ OLACAK?

6 aylık enflasyon rakamlarının önem arz edeceği yeni asgari ücret için 500 dolar kritik eşik olarak belirlenecek. Net asgari ücrete ara zam tutarı refah payı ile netlik kazanacak.

İşçi, işveren ve hükümetten oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümetin çağrısıyla bir araya gelecek. Haziran ayı içerisinde 3 ya da 4 toplantı yapılacak ve sonrasında taraflar bir rakam üzerinde uzlaşma sağlayacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından uzlaşmaya varılan rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak.

OCAK AYINDA NET ASGARİ ÜCRET 8 BİN 506 TL OLDU!

2023 senesinde uygulanacak asgari ücret ocak zammı sonrası brüt 10 bin 8 lira, net olarak da 8 bin 506 lira olarak belirlendi.

Tiny house fiyatı ne kadar? Tiny house nedir?

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor