Kent Haberleri

Asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi? Milyonlarca kişi bekliyordu! Asgari ücrette ara zam şoku!

2022'de asgari ücrete, enflasyondaki artış nedeniyle ara zam uygulanmıştı. Şimdi 2023 ara zammı merak ediliyor. Asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi? Milyonlarca kişi bekliyordu! Asgari ücrette ara zam şoku!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023'e girilmeden hemen önce yaptığı açıklamasında, geçen Temmuz ayında 5 bin 500 TL'ye yükseltilen asgari ücretin, 2023'te 8 bin 500 Türk Lirası yapıldığını duyurmuştu

2023 yılı için geçerli olacak asgari ücret zam oranı yılbaşında gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında kesinleşmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023'e girilmeden hemen önce yaptığı açıklamasında, geçen Temmuz ayında 5 bin 500 TL'ye yükseltilen asgari ücretin, 2023'te 8 bin 500 Türk Lirası yapıldığını duyurmuştu.

2023'te geçerli olacak asgari ücrete yüzde 54.66 oranında zam uygulanırken; bu zam ile net asgari ücret 8 bin 506 lira, brüt asgari ücret ise 10 bin 8 lira şeklinde oldu. Asgari ücrette yıllık yükseliş yüzde 74.43 olarak belirlendi. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete geçtiğimiz seneye kadar, her yılın Ocak ayında olmak üzere 1 seferlik zam uygulanıyordu. Ancak 2022'de büyük bir değişiklik yaşandı. 

Asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi? Milyonlarca kişi bekliyordu! Asgari ücrette ara zam şoku!

2022'de asgari ücrete, enflasyondaki artış nedeniyle Temmuz ayında ara zam uygulanmıştı. Şimdi milyonlarca asgari ücretli çalışan 2023 Temmuz'da asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili son dakika açıklamasında bulunmuştu. 

Asgari ücreti 455-460 dolar arasına yükselterek, 2023'te Türkiye’nin ekonomik gücünü gösterdiklerine dikkat çeken Bakan Bilgin, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" ifadelerine yer verdi ve enflasyonun yüzde 20'lere düştüğü bir ortamda olunduğunun altını çizdi. 

Bu açıklama sonrasında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da merak edilen ara zam konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Atalay, böyle bir talepleri olmadığını belirtti ve yeni zam konusunda yapılması gereken bir şey olduğunda harekete geçeceklerini aktardı. 

Asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi? Milyonlarca kişi bekliyordu! Asgari ücrette ara zam şoku!

Eski ekonomi bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi ise asgari ücrete ara zam için Mart ayını işaret etmişti. Işın Çelebi, asgari ücretin 10 bin Türk Lirası'na yükseleceğini ileri sürmüştü. Ancak, asgari ücrete ara zam ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı. 

2023 ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI NE KADAR OLUR? 

Milyonlarca asgari ücretli çalışan ara zam konusunu merakla araştırıyor. Peki 2023'te asgari ücrete ne kadar ara zam yapılabilir? İşte o hesap...

Yüzde 25'lik zam: 10 bin 625 lira
Temmuz 2022'deki gibi yüzde 30'luk zam: 11 bin 50 lira

Akaryakıtta fiyatlar yarın değişiyor! Motorine 80 kuruş zam geliyor! BP, Opet, PO, Shell 20 Mart 2023 fiyat listesi

Elinde avucunda altın olanlar aman dikkat! Altının Efendisi İslam Memiş resmen tek tek duyurdu! Hemen bakın!

Altın yükselince İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! “Çok dikkatli olun!”