Kent Haberleri

Asgari ücrete yüzde 20 zam! Milyonlarca çalışana Ocak 2025 şoku! 

Akademik hayatına İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde devam eden Prof. Dr. Evren Bolgün, asgari ücret ile ilgili konuştu ve Ocak ayında yapılacak zammın ciddi sıkıntı yaratacağını belirtti. İşte o açıklama...

Milyonlarca çalışanı ve çalılma hayatını yakından ilgilendiren asgari ücrete ilişkin zam tartışmaları devam ediyor. 

Asgari ücrete birkaç senedir Temmuz ayında ara zam yapılıyordu. Bu sene ara zam yapılmaması tepkilere neden olmuştu. Bu nedenle Asgari ücrete Ocak ayında yapılacak zam dört gözle bekleniyor. Ocak ayında yapılacak zam ile ilgili de tahminler peş peşe geliyor. 

ASGARİ ÜCRETE BU KADAR ZAM GELİR

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; asgari ücret Ocak 2025 zammına ilişkin kamuyounda pek çok tahmin bulunuyor. Milyonlarca çalışan 'Ocak 2025'te asgari ücret ne kadar zamlanacak?' sorusuna yanıt ararken, ekonomi uzmanları muhtelif faktörlere dikkat çekerek, çeşitli oranları ve rakamları gündeme getiriyor. 

Ocak 2024'ten bu yana net 17 bin 2 lira olarak uygulanan asgari ücret ile ilgili son tahmin de Prof. Dr. Evren Bolgün'den geldi.

Akademik hayatına İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde devam eden Prof. Dr. Evren Bolgün, EKOL TV'de asgari ücret ile ilgili merak edilen zam sorusunu yanıtladı. Bolgün, "Beklenen enflasyon yüzde 20 seviyesinde. Diyelim ki asgari ücret 20 zam yaptılar, o zaman ne olacak? Zaten fazla ezilmiş durumdalar" şeklinde konuştu. 

Evren Bolgün, söz konusu açıklamasında "Onun üzerine muhtemelen yüzde 2,5 koyabilirler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her yıl yaptığı gibi. Bu nedenle ben yeni asgari ücreti yüzde 20'den fazla beklemiyorum açıkçası" ifadelerini kullandı ve bu durumun çalışanlar ile dar gelirli kesim için çok ciddi sıkıntı yaratacağının altını çizdi.

EKONOMİSTLER NE DİYOR? 

Ekonomistlerin öngörüleri ve enflasyon rakamlarına göre asgari ücretin 24 bin Türk Lirası ile 25 bin 500 Türk Lirası arasında değişen bir rakama yükseltilmesi bekleniyor. 

Sürekli olarak artış gösteren enflasyon nedeniyle asgari ücrete, OCak 2025'te büyük bir artış uygulanması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da asgari ücret ile ilgili zam tahminini açıkladı. Erdursun, söz konusu açıklamasında asgari ücretin Ocak ayında 20 bin Türk Lirası ile 21 bin 250 Türk Lirası arasına yükselebileceğine dikkat çekti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden meydana geliyor. Gelecek Aralık’ta komisyon tarafından gerçekleştirilecek toplantıların ardından yeni asgari ücret belirlenecek. Milyonlarca çalışan tarafından dört gözle beklenen kesin asgari ücret zammı, komisyon toplantıları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Altın son 24 yılda 4 katı arttı! Uzman isim 2025'te altının geleceği seviyeyi açıkladı! 3-4 sene sürecek dedi...

TOKİ’den konut bekleyenler dikkat! İki proje için teslim tarihi açıklandı!

Avukatlar da kira davalarına isyan ediyor: Dünyanın hangi ülkesinde kira davası bu kadar zor ilerler?

Bir iki sene sonra yapılandırırım diyerek yüksek faizle konut kredisi almayı düşünenler dikkat