Ekonomi

Asgari ücrete zam gelecek mi? Ara zam ne kadar olacak? Bakan Bilgin tarih verdi!

Asgari ücret zammına dair çeşitli formüller öne çıkarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için tarih verdi. İşte detaylar….Asgari ücrete zam konusu, uzun zamandır ekonomi gündemindeki en önemli konular arasında bulunuyor

Asgari ücret zammı, milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiriyor. Asgari ücrete zam konusu, uzun zamandır ekonomi gündemindeki en önemli konular arasında bulunuyor. Hayat pahalılığındaki artışa ve yüksek enflasyona bağlı olarak, kamuoyunda Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması beklentisi oluştu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ve hükümet yetkililerinden son dakika açıklamaları peş peşe geldi.

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği ve ara zam gelirse hangi oranda yapılacağı merak edilmeye başlandı. Asgari ücret zammına dair çeşitli formüller öne çıkarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için tarih verdi. İşte detaylar….

Asgari ücrete zam yapılması konusu, son zamanların en çok merak edilen haber başlıkları arasında yer alıyor. Enflasyona bağlı olarak hayat pahalılığını dengelemek amacıyla asgari ücrete ara zam formülü düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, hükümet yetkililerinden birçok isim, asgari ücrete zam için yeşil ışık yaktı. Temmuz ayı yaklaşırken, asgari ücret zammı düzenlemesinin detayları çok daha fazla araştırılmaya başlandı. ¨Temmuz 2022’de asgari ücrete zam gelecek mi? Zam yapılırsa hangi oranda yapılacak?¨ soruları, son dönemde yanıtı en çok merakla beklenen sorular arasında yer alıyor.

BAKAN BİLGİN, ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN KRİTİK TARİHİ VERDİ

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasıyla gelecek haftayı işaret etti.        

Vedat Bilgin, temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılacak zamla ilgili, "Enflasyon ne gerçekleşirse onun üzerinde bir oranda ilave zam yapacağız" açıklaması yaptı. Bilgin, asgari ücretle ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve gelecek hafta açıklanacağını duyurdu.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ

6 Haziran Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan ise ¨Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız¨ ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçireceklerini ve herkesin hakkını almasını temin edeceklerini kaydetmişti.

KURTULMUŞ: ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AKP Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise asgari ücrete yapılacak olası zamla ilgili asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışıldığını ve bunları bakanlığın, sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşacağını söylemişti.